Boehringer Ingelheim Türkiye’den META Bölgesi’ne atama

Boehringer Ingelheim Türkiye’den META Bölgesi’ne atama

Vakıf Katılım

Boehringer Ingelheim META (Orta Doğu, Türkiye, Afrika) Bölgesi’ne Hayvan Sağlığı İhracat Ülkeleri Ticari Kalite Müdürü görevine Mehtap Altunal atandı.

Boehringer Ingelheim Türkiye’de 2016 yılından beri Finans ve İdari İşler Departmanı’nda Ticari Kalite Birim Müdürü olarak görev yapan Mehtap Altunal, META (Orta Doğu, Türkiye, Afrika) Bölgesi’ne Hayvan Sağlığı İhracat Ülkeleri Ticari Kalite Müdürü olarak atandı. Altunal, 1 Nisan 2020 itibari ile yeni görevine başlayacak.

Mehtap Altunal, tecrübesi ve çözüm odaklı çalışma prensibi ile hem İnsan Sağlığı hem de Hayvan Sağlığı iş birimlerinin kalite sistemlerinin kurulmasına ve iyileştirmesine katkı sağladı. Boehringer Ingelheim Türkiye organizasyonu içindeki kalite önceliklerinin ve hedeflerinin belirlenmesi ve kalite organizasyonunun yapılandırılmasında da önemli katkıları olan Altunal, Finans ve İdari İşler Departmanı Kalite Birimi’ne başarıyla liderlik etti.

Mehtap Altunal Kimdir?

Özgeçmiş bilgisi

2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden mezun olan ve Yeditepe Üniversitesi’nde MBA yapan Mehtap Altunal’ın sağlık sektöründe 15 yılı aşkın tecrübesi bulunuyor. Çalışma hayatına Saybolt Catoni Persa ile başlayan ve ardından Bilim İlaç’ta Kalite Kontrol Uzmanı olarak görev yapan Altunal; sonrasında Neutec firmasında Kalite Güvence Uzman Yardımcılığı ve Sandoz İlaç firması Kalite departmanında ekip liderliği yapmıştır. 2016 yılından bu yana Boehringer Ingelheim Türkiye bünyesinde Ticari Kalite Birim Müdürü olarak çalışmaktaydı.

Boehringer Ingelheim

Araştırma odaklı ilaç şirketi Boehringer Ingelheim, insan ve hayvan sağlığını ve yaşam kalitesini geliştirme hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Bu hedefe giden yolda özellikle halen yeterli tedavi seçeneğinin bulunmadığı hastalıklara odaklanan şirket, hastaların yaşam süresini uzatacak yenilikçi tedaviler geliştirmeye yoğunlaşıyor. Boehringer Ingelheim, hayvan sağlığı alanında ise gelişmiş koruyucu tedavilerle öne çıkıyor.

Kurulduğu 1885 yılından günümüze aile şirketi kimliğini sürdüren Boehringer Ingelheim, insan ve hayvan sağlığı alanlarında ilaç sektöründeki en büyük 20 şirket arasında yer alıyor. Boehringer Ingelheim, 50.000’i aşkın çalışanıyla insan sağlığı ilaçları, hayvan sağlığı ve biyofarmasötikler olmak üzere üç iş alanında inovasyonlara imza atarak değer yaratmaya devam ediyor. 2018 yılında yaklaşık 17,5 Milyar Euro net ciro elde eden Boehringer Ingelheim, 3,2 Milyar Euro ile net satışlarının yüzde 18,1’ine tekabül eden tutarı Ar-Ge harcamalarına ayırıyor.

Boehringer Ingelheim, bir aile şirketi olarak planlarını gelecek nesilleri de düşünerek yapıyor ve uzun soluklu başarıya odaklanıyor. Şirket bu doğrultuda kendi kaynaklarıyla organik büyümeyi hedeflerken bir yandan da araştırma alanında iş birliklerine ve stratejik ortaklıklara açık bir yaklaşımı benimsiyor. Boehringer Ingelheim yaptığı her işte insanlığa ve çevreye karşı sorumluluk ilkesiyle hareket ediyor.


Hibya Haber Ajansı