BİLGİ FEDEK’ten aldığı akreditasyonla sürdürülebilir eğitimi temsil edecek

BİLGİ FEDEK’ten aldığı akreditasyonla sürdürülebilir eğitimi temsil edecek

Vakıf Katılım

İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü, önde gelen akreditasyon kuruluşlarından Fen, Edebiyat, Fen- Edebiyat, Dil ve Tarih- Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından akredite edildi. Bu akreditasyonla BİLGİ Tarih Bölümü, öğretimini kaliteli, şeffaf, ölçülebilir ve sürdürülebilir yapmayı amaçlıyor

 

Üniversitelerde akademik kaliteyi artırmanın amaçlandığı bu günlerde akreditasyon en çok tartışılan konular arasında yer aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü, farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri (FEF) öğretim programları için değerlendirme çalışmaları yapan dernek olan FEDEK’ten akreditasyon aldı. Böylelikle BİLGİ Tarih Bölümü, öğretim kalitesini yükseltme, faaliyetlerini şeffaf, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir perspektife oturtmayı planlıyor. BİLGİ Tarih Bölümü’nün en güçlü yanlarından birinin öğrencileriyle kurduğu yakın iletişim olduğunu belirten İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülhan Balsoy “Derslerdeki eğitim faaliyetleri ‘History Talks’ adı altında düzenli olarak yapılan konuşma serisi ve İstanbul içindeki ve şehir dışındaki tarih gezileriyle destekleniyor. Öğrencilerin ezbere dayalı değil, sorgulamaya yönelik bir eğitim alması amaçlanıyor. Derslerimiz kronolojik perspektifin yanı sıra günümüz tarihçiliğinde gittikçe güçlenen tematik ve karşılaştırmalı tarihçilik yaklaşımlarıyla şekilleniyor” dedi.

 

6 tarih bölümü akredite edildi

Müfredatlarında Osmanlı ve Türkiye tarihinin yanı sıra Balkan, Avrupa ve Orta Doğu tarihine dair derslerin olduğunu söyleyen Doç. Dr. Balsoy, şu şekilde devam etti: “FEDEK başvurumuzun değerlendirilmesi sürecinde müfredatımızın zenginliği bir diğer güçlü yanımız olarak ortaya çıktı. Nisan 2020 itibariyle Türkiye’de vakıf ve kamu üniversitelerinden sadece 6 tarih bölümü FEDEK tarafından akredite edildi. Bu çerçevede FEDEK akreditasyonunun hem bölümümüzün eğitim kalitesini hem de eğitim standartlarımızı geliştirme hedefimizi tescil edeceğine inanıyorum.”


Hibya Haber Ajansı