Sinoz Kozmetik yeni yatırımlarla büyüyecek

Sinoz Kozmetik yeni yatırımlarla büyüyecek

Vakıf Katılım

Yerli kozmetik markası Sinoz Kozmetik, kurulduğu 2008 yılından günümüze istikrarlı bir büyüme gösteriyor. Ülkeyi küresel arenada temsil eden Sinoz Kozmetik, 2016 yılında Hollanda’da kurduğu Fark Cosmetica şirketinin ardından Mena Bölgesi’ne atılım gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Gelen teklifler titizlikle değerlendiriliyor.

2020 yılında da yüzde 100 büyüme

Yasin Global Group’un amiral şirketi Sinoz Kozmetik, son 5 yıldır her yılı yüzde 100 büyüme ile kapatıyor. 2019 yılı cirosu 60 milyon TL olan şirket, 2020 hedefinde de istikrarlı büyümesini sürdürecek. 120 milyon TL ciro hedefleyen Sinoz Kozmetik, cironun yüzde 30’unu ihracat operasyonundan bekliyor.

Gündem: Mena Bölgesi

Sinoz Kozmetik, 2016 yılında Avrupa’ya yönelik kurduğu Hollanda ofisinde yakaladığı istikrarlı talebi, Arap ve Kuzey Afrika müşteri kitlesi için Mena Bölgesi’nden gelen yatırım teklifleri doğrultusunda değerlendiriyor. 2020 yılı ikinci yarısı itibariyle gerçekleşmesi beklenen yatırım için Katar veya Dubai düşünülüyor.  

“Sektörde yerli üreticilerin gücü artacak”

2020 yılı hedeflerinde döviz girdisini artırmayı planlayan Sinoz Kozmetik’in Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Çörekci, “Kozmetik sektörü global arenada belli ülkelerin markalaşmasına açık görünse de gelişen teknoloji ve Ar-Ge yatırımları sonucunda yerli üretici ve markaların da büyümesine açık hale geliyor. 2018 yılında yerli sektör 10 senenin ardından ilk defa yüzde 30,6 büyüme gösterdi. Bu bize değişen dengelerde yerli markaların da güçleneceğini ve yakalayacakları ivme ile sektörün oyuncuları arasına gireceğini gösteriyor. Sinoz markamız ile idealimiz doğru planlamalarla büyüyerek; sektöre, ülkemize ve markamıza yatırım yapmak. 2020 yılı ile birlikte Sinoz markası daha çok duyulacak, sesi daha güçlü çıkacak” diyerek sektörü ve marka hedeflerini değerlendirdi.


Hibya Haber Ajansı