Enerji ve data dağıtımı için esnek ve ekonomik sistem

Enerji ve data dağıtımı için esnek ve ekonomik sistem

Vakıf Katılım

Elektrik bağlantı elemanları sektörünün lider firmalarından Weidmüller, merkezi olmayan uç otomasyon birimleri için geliştirdiği FieldPower sistemi ile dikkat çekiyor. Makine ve proses endüstrisi, otomotiv sanayi, havaalanları ve lojistik sektörü gibi merkezi olmayan uzak mesafelerde enerji ve data dağıtımı için esnek ve ekonomik bir çözüm olan FieldPower sistemi, fonksiyonel olarak besleme, anahtarlama, koruma ve izleme gibi yerleşik kontrol kabini işlevlerini saha kullanımına uygun hale getiriyor. Merkezi olmayan tesislerin ve otomasyon tasarımlarının planlanması, kurulması ve devreye alınmasına yardımcı olan Weidmüller FieldPower sistemi; modüler sistem, esnek muhafaza çeşitleri, uygun maliyetli kablolama ve farklı fonksiyonlar barındıran hemen her otomasyon görevine uygun en ekonomik çözümü sunuyor. İşlevsellik ve kalite açısından endüstriyel standartlara sahip iyi ürünler tasarlayan Weidmüller’in FieldPower sistemi, akıllı fabrikalarda kesintisiz çalışma için maksimum esneklik sağlıyor.

Elektriksel bağlantılar, sinyal, veri, güç dağıtım ve işlenmesi konularında sektörün lider global markaları arasında yer alan Weidmüller, merkezi olmayan otomasyon birimleri için sunduğu FieldPower sistemi ile ekonomik bir çözüm getiriyor. Makine ve proses endüstrisi, havaalanları, lojistik ve otomotiv sanayisi gibi çalışma alanlarına enerji ve data dağıtımını esnek ve ekonomik şekilde gerçekleştirebilen Weidmüller FieldPower sistemi, fonksiyonel olarak besleme, anahtarlama, koruma ve izleme gibi yerleşik kontrol kabini işlevlerini saha kullanımına uygun hale getirmesiyle fark yaratıyor. İşlevsellik ve kalite açısından endüstriyel standartlara sahip iyi ürünler tasarlayan Weidmüller’in FieldPower sistemi, akıllı fabrikalarda kesintisiz çalışma için maksimum esneklik sunuyor.

Modüler sistem, esnek muhafaza çeşitleri, uygun maliyetli kablolama ve farklı fonksiyonlar barındıran hemen her merkezi olmayan otomasyon görevine en uygun ve en ekonomik çözümü sağlayan FieldPower sistemi, tesislerin ve otomasyon tasarımlarının planlanması, kurulması ve devreye alınmasına yardımcı oluyor. Ekonomik ve fonksiyonel olmasının yanı sıra geniş donanım desteği sayesinde sağladığı avantajlarla dikkat çeken FieldPower sistemi, tüm güvenlik standartlarını karşılayan kapsamlı ve sürekli büyüyen bir yelpaze sunuyor.

Modüler parça taşıma prensibi ile çok çeşitli kombinasyon seçenekleri sunan FieldPower sistemi, IP20’den IP65’e düşük maliyetli geçiş yapmaya imkan tanıyor. Uzaktan I/O sistemleriyle dijitalleşme ve otomasyon araçlarının ağa bağlanmasını mümkün kılan bu sistemin fonksiyonelliği ihtiyaca göre istenilen zamanda genişletilebiliyor.

Kesintisiz çalışma için maksimum esneklik

Dijital fabrikaların yaygınlaşmasıyla 24 V DC güç kaynaklarına olan talep artışı, güç kaynaklarının mümkün olduğunca kompakt ve gereken koruma derecesine göre tasarlanmasını gerekli kılıyor. Özellikle otomotiv endüstrisi gibi yüksek kullanılabilirliğe sahip tesis bileşenleri için uygulamalarda güç kaynağının yedekli bir tasarıma sahip olması önem teşkil ediyor. Modern ve ileri düzey yüksek otomasyon uygulamaları için güvenli ve optimize edilmiş bir DC beslemesi, merkezi olmayan tesis yapılarına avantaj getiriyor. Sistemin kesintisiz çalışması için aktif gücün güvenli ve sorunsuz bir şekilde sağlanması ve bu sebeple enerji ağının da akıllı olması gerekiyor. “Akıllı Fabrika Şebekesi” konseptini ortaya çıkaran süreçlerdeki bu gereksinim ile akıllı fabrikalara birçok avantaj sağlanıyor.

24 V yükün yedekli yapısı ve akıllı şebeke görevi gören kontrol voltajı çözümü sunan FieldPower sistemi, akıllı fabrikaların yaygınlaşmasıyla artan güç kaynağı taleplerine Akıllı Fabrika Şebekesi 24 V DC ile cevap veriyor. Uzak mesafelerde ve farklı akımlarda dahi düşük voltaj kayıpları sağlayan 24 V DC, bağımsız güç kaynaklarının aşırı yüklenme veya bozulma durumlarında da kullanılabilmesiyle dikkat çekiyor. Bağımsız sistem bileşenlerinin kolay şekilde değiştirilebilmesine ve genişletilebilmesine olanak tanıyan 24 V DC, önleyici bakım faaliyetleri için güç kaynakları ve yük çıkışlarının teşhisini de sağlıyor.

Weidmüller ve Weidmüller Türkiye Hakkında

Almanya’nın kuzeyinde küçük bir şehirde 1850’li yıllarda ilk olarak tekstil sektöründe faaliyetlerine başlayan Weidmüller, 1948’de elektrik bağlantı elemanları sektörüne giriş yaptı. Elektriksel bağlantılar, sinyal, veri, güç dağıtım ve işlenmesi konularında sunduğu endüstriyel çözümler ile sektörün lider global markaları arasında yer alan Weidmüller, genel merkezinin de bulunduğu Almanya/Detmold yerleşkesi ve beş kıtaya yayılan diğer fabrikalarında araştırma, geliştirme ve üretim faaliyetlerini yürütüyor. Ürettiği elektronik ve elektriksel bağlantı ürünlerinin tüm dünya geneline satışını gerçekleştiren Weidmüller, uzman ekibi ve teknik ağ yapısı sayesinde uygulamaya özel çözümler sunan kaliteli mühendislik hizmetleri sağlıyor. 90’ı aşkın ülkede faaliyetleri bulunan ve 2018 yılı cirosu 823 milyon Euro olarak gerçekleşen Weidmüller, endüstriyel bağlantı teknolojisi alanındaki yenilikçi çalışmalarıyla global standartların oluşturulmasında öncü rol oynuyor. Bilgi birikimi, deneyimli ekibi ve inovasyon odaklı yaklaşımı sayesinde sürdürülebilir ve güvenilir bir marka olmayı başaran Weidmüller, yüksek potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’de 1991 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Son yıllarda göstermiş olduğu hızlı gelişimle dikkat çeken Weidmüller Türkiye, 2019 yılı başından bu yana Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Moğolistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ın da dahil olduğu 8 ülkeden sorumlu bölgesel bir üs konumunda yer alıyor. Önemli başarılara imza attığı son iki yılda yıllık yüzde 40’ın üzerinde büyüme gösteren Weidmüller Türkiye’nin merkez ofisi İstanbul Kavacık’ta bulunuyor.


Hibya Haber Ajansı