Bursa ipeği Avrupa'da tanıtıldı

Bursa ipeği Avrupa'da tanıtıldı

Vakıf Katılım

Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay’ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda, Bursa’ya has müzik ve halk dansları, ipek ve ebru sanatı ''Avrupa’nın kalbi''nde sergilendi.

Avrupa Parlamentosu’nda yapılan ''Bursa’da Sürdürülebilir Turizm ve Yeşil Yatırım: Sürdürülebilir Yeşil için Çok Taraflı Diplomasi'' konulu toplantı öncesi Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliğinde düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

"Hedef Avrupa Kültür Başkenti"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, etkinlikteki konuşmasında, ''Büyükşehir Belediyemizin girişimleri sonucu Bursamız Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı tarafından 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak belirlendi.'' ifadesini kullandı.

Bursa’yı bu unvana layık ayrıcalıklı etkinlikler ve tanıtım faaliyetleriyle başta Türk dünyası ve Avrupa olmak üzere dünya vitrinine çıkarmanın gayreti içinde olduklarını anlatan Aktaş, ''Avrupa’nın çok kültürlü başkenti Brüksel’de tanıtım etkinliklerimiz için öncelikle, Avrupa Birliği nezdinde daimi temsilcimiz, Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’a nazik davetleri ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Bursamızın Avrupa Kültür Başkenti olması gibi bir hayalimiz var.'' görüşünü dile getirdi.

Etkinlikler kapsamında, Bursa ipeği ve ebru sanatının tanıtımına yönelik atölyeler yapıldı ve Türk Dünyası Kültür Başkentleri 2022 Bursa  fotoğraf sergisi açıldı.

Organizasyonda Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade ''Türk uyumu'' konseptiyle piyano resitali sundu. Brüksel'deki tanıtım etkinliklerinde Bursa mutfağına yönelik uygulama ve sunumlar da düzenlendi.

Hibya Haber Ajansı