Finlandiya'da ertelenen buz hokeyi ligi sanal ortamda tamamlanacak

Finlandiya'da ertelenen buz hokeyi ligi sanal ortamda tamamlanacak

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 6 Nisan (HİBYA) – Finlandiya'da corona virüs salgını nedeniyle ertelenen buz hokeyi ligi karşılaşmaları video oyunları yardımı ile sanal ortamda tamamlanacak.

Diğer birçok ülkede olduğu gibi Finlandiya hokey ligindeki playofflar da korona virüsü nedeniyle iptal edilmişti. Ancak ülkenin tüm hokey meraklıları için haber geldi. 8 Nisan'da, Finlandiya hokey final karşılaşmalarının ilk maçı video oyunları yardımıyla başlatılacak.

Maçlar Finlandiya televizyonundan naklen yayınlanarak yorumlabacak.

Finlandiya Buz Hokey Liginin Pazarlama Müdürü Aija Saha konu ilgili yaptığı basın toplantısında ''Bildiğimiz kadarıyla sezonu çevrim içi tamamlayacak olan ilk buz hokeyi ligiyiz. Tüm hokey meraklılarına böyle bir gösteri sunabilmek harika bir şey'' diye konuştu.

Playoff serisine ulaşan on takımin tümü kendilerine, takımı temsil eden bir oyuncu seçecek. Seçilecek oyuncunun kulüb üyesi olması gerekmeyecek. Bu arada katılacak playoff karşılaşmalarına katılacak oyuncular arasında Finlandiya'nın altın kazandığı 2019 Dünya Kupası takımında yer alan Harri Pesonen, ile Amerikan Hokey Ligi'nde oynayan Finlandiyalı oyuncula Joni Tuulola ve Joona Luoto'da olacak.


Hibya Haber Ajansı