Kızılay’da yardım etmek engel tanımıyor

Kızılay’da yardım etmek engel tanımıyor

Vakıf Katılım

Hayırseverlerden aldığı güçle ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olan Türk Kızılay, Ankara’nın Altındağ ve Mamak ilçelerindeki engelli vatandaşlara aralarında engelli Kızılaycıların da yer aldığı ekiple gıda yardımında bulundu. Yardım dağıtımlarına katılan engelli Kızılaycılar, yardım etmenin engel tanımadığı mesajını verdi.

 

İhtiyaç sahiplerine gıda yardımlarına aralıksız devam eden Kızılay’ın bu seferki durağı Ankara’nın Altındağ ve Mamak ilçeleri oldu. İş insanı Ahmet Ünüvar’ın bağışıyla temin edilen gıda malzemeleri ihtiyaç sahibi engelli ailelerinin kapısına ulaştı. Türk Kızılay’ın Altındağ ve Mamak Şubelerinin yaptığı dağıtımlara, Türk Kızılay Ankara Şubesi’nde kurulan Engelliler Kolu’nda görevli ve kendileri de engelli olan Kızılaycılar da dahil oldu.

 

Ulaştığım her kapı, gönülden aldığım her dua bana yetiyor

 

Yardım etmenin engel tanımadığını belirten ve kendisi de engelli olan Kızılaycı Ayhan Metin, “İnsani yardım dünyasın yer almak için biz de harekete geçtik. Kızılay’ın Ankara Şubesi’nde oluşturduğumuz Engelliler Kolu’nda görevli işitme, görme ve ortopedik engelli arkadaşlarımızla ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara yardım ediyoruz. Engelli bireylerin sadece alan el değil veren el de olduğunu göstermek istiyoruz. Fiziksel engelim insanlara yardım etmeme engel olmuyor. Bu tarifi mümkün olmayan bir duygu benim için. Ulaştığım her kapı, gönülden aldığım her dua bana yetiyor.” dedi.


Hibya Haber Ajansı