İsrail'e ''Gazze'ye Ablukayı Kaldır'' Çağrısı

İsrail'e ''Gazze'ye Ablukayı Kaldır'' Çağrısı

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 7 Nisan (HİBYA) – Yirmiden fazla insan hakları örgütü ortak yayınladıkları bir bildiri ile Filistinlilerin corona virüsü ile başedebilecekleri sağlık gereçlerin ile kendilerini donatabilmeleri için, İsrail'den Gaza'ya uyguladığı ablukayı kaldırmasını istediler.

Bildiride şöyle denildi:

''Böylesine kritik bir anda, İsrail'i Gazze'deki 13 yıllık ablukayı kaldırmaya çağırıyoruz. Böylece diğer şeylerin yanı sıra Gazze, hem Covid-19 ile mücadele etmek, hem de başta kanser hastaları olmak üzere Gazze şeridini terkedemeyen diğer hastaların tedavisi için gerekli tıbbi malzeme ile donanabilir.

''Bütçe açığı dolayısıyla, ilaç ve teçhizatın olmadığı bu durumda, İsrail eksikliği duyulan malzemelerin temin edilmesini mümkün olan en yüksek düzeyde sağlamaya yardımcı olmalıdır. Bunun ötesinde İsrail malların serbest dolaşımı üzerindeki engelleri, halk sağlığına zarar veren ticari ve ekonomik faaliyetler üzerindeki kısıtlamaları kaldırmalı, etkin ve sürekli olarak elektrik ve yakıt sağlayarak hastanelerin ve halkın makul düzeyde hijyenini sağlayabilmesine yardımcı olmalıdır.''

Filistin haber Ajansı Wafa' nın bildirdiğine göre Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde teyid edilmiş 250 corona virüs vakası bulunuyor.


Hibya Haber Ajansı