Güç kazanan iyimser beklentiler risk iştahını destekledi

Güç kazanan iyimser beklentiler risk iştahını destekledi

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

Salgının yayılma hızında yavaşlamanın devam etmesi ve gelen normalleşme haberleri ile Japonya Merkez Bankası’nın genişlemeci hamlesi küresel risk iştahının haftaya güç kazanarak başlamasına katkı sağladı. Önümüzdeki süreçte tedbirlerin kademeli gevşetilmesi ve ekonomilerin yeniden açılması piyasaların yakından izleyeceği gelişmeler olacaktır. Bu hafta merkez bankalarından gelecek açıklamalar ile ekonomik veri akışları da önem taşımaktadır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    15:30 ABD – Ticaret Dengesi Önem: Orta
•    17:00 ABD – CB Tüketici Güven Endeksi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Vaka sayılarındaki artışın ivme kaybetmesi ve ülkelerin alınan tedbirleri gevşetmeye başlayacaklarına ilişkin güç kazanan beklentilerin etkisiyle haftanın ilk işlem gününde küresel hisse piyasaları pozitif bir seyir izledi. Yurt dışı piyasalardaki olumlu görünümün katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %2,54’lük bir yükselişle 101.267 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü %1’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yatay açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,98 – 6,99 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,99’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün son günlerin en yüksek hacimlerinden biri ile 100 bin direncini aşmayı başardı. Buranın aşılması ile birlikte dün de bahsettiğimiz gibi 103.250 – 104.500 aralığına kadar olacak bir yükselişin önü açılmış oldu. Aşağıda ise 100 bin ile birlikte yükseliş trendinin bulunduğu 99.250 oldukça güçlü destekler konumunda. Bu trendin altına sarkılmadığı sürece geri çekilmelerin kısa vadeli alım fırsatı oluşturacağını düşünüyoruz. Endeksteki olumlu görünümün devamı için yurtdışı desteğinin oldukça önemli olduğunu, başta ABD hisse senetleri olmak üzere yurtdışı endekslerin yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Diğer taraftan korelasyon düşük gibi görülse de Dolar/TL’de 7,00’ın aşılması da endeks üzerinde baskı oluşturabilir.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı