Индексът BİST100

Индексът BİST100

Vakıf Katılım

Пазарите започнаха седмицата със следните новини-  най-голям брой случаи на Covid - 19 през последните 3 месеца в Китай; Испания, Великобритания и Франция затегнаха мерките, поради притесненията си от втората вълна и напрежението между САЩ и Китай. 
В такива случаи инвеститорите са се обърнали към сигурни активи, докато цените на златото са достигнали най-високото си ниво в историята, поради спада на долара и несигурността на пазарите. Последно, през септември 2011 г., унция злато, която счупи рекорда с 1 921 долара, повиши това ниво над $ 1 944 тази сутрин.

От страна на долара новият пакет и напрежението между САЩ и Китай паднаха до най-ниското ниво за последните две години на световните пазари. След като напрежението между САЩ и Китай нарасна със затварянето на консулството, ценообразуването прогресира отрицателно. Евро / долар надхвърли 1,17 и достигна своя връх след септември 2018 г. 

От страна на вътрешния пазар, вчера започна нов период след премахването на две нули от индексите в Borsa Istanbul. При откриването на новия период, който ще позволи да се показват стойностите на индексите с хиляди вместо стотици хиляди, индексът BIST100 започна с увеличение от 7,55 пункта, а индексът се увеличи до 1,203 пункта през деня. В краткосрочен план целта е  запазването на индекса над 1.200 пункта, а нивата на 1.220 и 1.250. Нивото 1.700 ще продължава да бъде силна подкрепа.

Седмицата продължава с-  в сряда ще бъде обявена в Третия доклад за инфлацията на Централната банка на Турция 2020;  в чужбина- решението за лихвите на FED в четвъртък, а петък САЩ ще бъде последвано от ръст на данните в еврозоната. 

Източник:  Info Yatırım (Информация на инвестициите)


Hibya Haber Ajansı