Tüm iskele uygulamaları için tek sistem

Tüm iskele uygulamaları için tek sistem

Vakıf Katılım

Malzemesinin %80’inin farklı uygulamalar için tekrar kullanılabilir olduğu DokaScaff UNI iskele sistemi, tüm kullanım alanlarında güvenli uygulama imkanı sunuyor.

 

Bir iskele ile birden çok uygulama yapabilmeyi sağlayan DokaScaff UNI, daha az sayıda farklı üründen  oluşması nedeniyle kurulum ve sökümde büyük kolaylık sağlıyor, şantiyeye hız ve ekonomi sağlıyor.

 

Malzemesinin %80’inin tekrar kullanılabilir özellikte olduğu DokaScaff UNI iskele sistemi, çok doğrultulu disk kilitlemesine dayanılarak tasarlandı ve kullanıcılarına en yüksek ürün kalitesi ve mümkün olan en düşük bakımla dayanıklılık sunan yüksek dayanımlı çelik, otomatik kaynak ve kaplama olarak sıcak daldırmalı galvanizasyon kullanılarak imal edildi.

 

Kilitli disk tertibatı/mekanizmasına dayanan tasarımı DokaScaff UNI, ağır endüstriyel ve inşaat mühendisliği uygulamaları gibi en karmaşık ve zorlu iskele yapıları için bile uygun.

Sistemin sekize kadar bileşenini kamayla kenetleyip sabitleyen özel olarak şekillendirilmiş deliklere sahip diskler, standart dikmelerde 50 santimetrede bir kaynaklanmış yapıya sahip. Yatay ve çapraz elemanların uçlarında sabit olarak bulunan kamalar, delikli diske tam olarak geçerek yüksek yük taşıma kapasiteli sert birleşim noktalarını sağlama alıyorlar. Disk deliklerinin biçimlendirilme yöntemi nedeniyle standart dikmeler ile yatay ve çapraz elemanlar, neredeyse her açıda birleştirilip sabitlenebiliyorlar.

 

DokaScaff UNI iskele sisteminde, normalde 73 santimetreden 307 santimetreye kadar değişen uzunluklarda 32 santimetre genişliğinde çelik platformlar kullanılıyor. Bununla beraber tamamıyla alüminyum, karma alüminyum ve plywood platformlar, çelik veya alüminyum merdivenler gibi başka seçenekleri de bulunuyor. DokaScaffUNI iskele sistemi bileşenleri, boyut ve kullanım bilgileriyle son kullanıcı deneyimini arttıran özelleştirilmiş işaretlerle geliyor.

 

Tasarım sayesinde çok amaçlı

Yatay ve çapraz elemanların veya diğer bileşenlerin birleştirilmesine göre daha başka olasılıklara imkan tanıyan delikli diskler, DokaScaff UNI iskele sistemine sürekli geometrik iyileştirmeler için üstün esneklik sağlar.

DokaScaffUNI iskele sisteminin ayak başına 5.8 tona kadar yüksek yük taşıma kapasitesi destekleme ve çeşitli çalışma iskeleleri boyunca çözümlere ulaşmak için iskele uygulamalarının geniş bir aralığına izin verir.

 

Çok Yönlü Güvenlik

Güvenlik kemeri sabitlenmesi için test edilmiş bağlama noktaları DokaScaff UNI iskele sistemi kurulur ve sökülürken güvenliği arttırır.

Her 50  santimetrede korkulukların eklenmesi ve alt korkulukların tüm çevreyi sarması sayesinde DokaScaff UNI, iskele sisteminin son kullanıcıları için güvenliği arttırır ve bileşenlerinin belgeli test kurumları tarafından doğrulanmasını da içeren Avrupa EN 12 810-1 iskele kurma standardına uyumludur.

 

Kolay Kurulum

DokaScaff UNI iskele sistemi, sadece bir kişinin güvenlikle iskeleyi yukarı doğru kurulmasına izin veren taban elemanlarını kullanır ve ilk seviye bir kez yerleştirildiğinde, başka bir tesviyeye ihtiyaç duyulmaz.

Yatay elemanları birleştirmek için önceden yerleştirilmiş açılarda kamalarla kenetlenmiş bağlantılar ve dikmelere yüklemek için sabit geçme bağlantıları, DokaScaff UNI iskele sistemine yüksek kurulum hızı sağlar. Konfigürasyona bakılmaksızın, öğrenme zamanını azaltan ve işçinin performansını arttıran kurulum iş akışı her zaman aynıdır.

 

Düşük Maliyet

DokaScaff UNI iskele sistemi bileşenlerinin %80’i bir uygulamadan diğerine tekrar kullanılabildiğinden, ekipman yatırımını azaltır. Geleneksel iskelelerin zaman alıcı vidalı birleşimlerinin yerine, bağlantılama işlemi basit ve kullanıcı dostu olduğundan, işgücünden tasarruf sağlar.

 

Taşınma ve çerçeve iskele ile karşılaştırıldığında depolama için gerekli hacmi azaltır.

Galvanizlenmiş yüzey ve sökülebilir kamalar gibi bağlantısız bileşenlerin yokluğu, DokaScaff UNI iskele sistemine daha uzun bir dayanıklılık sağlar.

 

İskele Konfigürasyonları

·       Cephe iskelesi

·       Merdiven kuleleri

·       Hacimli iskeleler

·       Yük taşıyıcı kule iskeleler

·       Çubuk donatı iskelesi

 

DokaScaffUNI iskele sisteminin kullanıldığı projeler

·       Mazıdağı Gübre Fabrikası

·       Cenal Karabiga Termik Santrali

·       Çiftçi Towers

·       İstanbul Havalimanı

·       Turkmenhimiya Gübre Fabrikası

·       Kuzey Marmara Otoyolu

·       Doha Green Line 

·       Lusail Iconic Stadium

·       Tufanbeyli Termik Santral

 

 

Doka Türkiye hakkında;

1999 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Doka, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunmaktadır. Türkiye’de sektör lideri olan Doka, yurtdışında iş yapan Türk inşaat şirketlerinin yanı sıra Türkmenistan, Azerbaycan ve Irak’a uzanan geniş bölgeyi de İstanbul’dan yönetmektedir. Osmangazi Köprüsü, Nissibi Köprüsü, 3. Havalimanı, Ankara-Sivas Hızlı Tren hattı, Eyiste Viyadüğü, Kömürhan Köprüsü, Ankara Kuzu Kumru, Ankara Kuzu Effect, Mardin Entegre Gübre Tesisi, Ağaoğlu Maslak 1453, Point Bornova, Mistral Towers gibi Türkiye’nin önemli projelerinde Doka yer almaktadır.


Hibya Haber Ajansı