Tüketici ilgisi son 1 haftada tavan yaptı

Tüketici ilgisi son 1 haftada tavan yaptı

Vakıf Katılım

"Normalleşme” ile birlikte, tüketiciler hızla eski alışkanlıklara geri dönmeye başladılar. Google Analytics 2020 Mayıs ayı verilerine göre sahibinden.com, 52,1 milyon kullanıcı, 395,8 milyon ziyaret sayısı ve 13,1 milyar sayfa gösterimi ile yeni bir rekora imza attı. sahibinden.com’un son 2,5 aylık dönemi kapsayan verileri, Mayıs’ın son haftası ile karşılaştırıldığında kullanıcı hareketlerinin normalleşme dönemine uygun şekilde yükseldiğini ortaya koyuyor. Son bir haftada sahibinden.com’da geçirilen süre %48 artarken, tüm zamanların en yüksek trafik rekoru ise 31 Mayıs’ta kırıldı.

Ev ve araç alımı gibi ertelenen büyük kararlar gözden geçiriliyor

Tüketicilerin salgınla birlikte yavaşlayan ev veya araç değişikliği gibi büyük kararları, yeniden canlandı. Son 1 haftada en büyük ilgi artışı emlak kategorisinde görülürken, onu vasıta kategorisi izledi. Emlak kategorisinde ilgi %70, Daire alt kategorisinde ise %72 oranında arttı. Vasıta kategorisinde ise son 1 haftalık süreçte %35, Otomobil alt kategorisinde ise %37’lik bir ilgi artışı gözlemlendi.

Yeni arayışlar başladı

Son 1 haftada İş İlanları kategorisindeki ilgi %58 oranında artarken; Yardımcı Arayanlar kategorisindeki ilgi %53 arttı.

Hibya Haber Ajansı