MAPFRE Sigorta’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Somer Özelgin oldu

MAPFRE Sigorta’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nazan Somer Özelgin oldu

Vakıf Katılım

Türkiye’nin önde gelen sigorta şirketlerinden MAPFRE Sigorta’da bayrak değişimi yaşandı. MAPFRE Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, emekliye ayrılmasıyla koltuğunu Nazan Somer Özelgin’e devretti.

Türkiye sigorta sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alan MAPFRE Sigorta’da önemli bir bayrak değişimi yaşandı. 2015 yılından bu yana MAPFRE Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı olarak önemli başarılara imza atan Hüsamettin Kavi, 31 Mart 2020 tarihi itibariyle koltuğunu Yönetim Kurulu Üyesi Nazan Somer Özelgin’e devretti. Emekliye ayrılan Kavi, görevini uzun süredir birlikte çalıştığı Somer Özelgin’e devrettiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

 

Orta ve lise öğrenimini İstanbul Amerikan Robert Lisesi’nde gören Nazan Somer Özelgin, yükseköğrenimi Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. Kariyerine 1988 yılında Arthur Andersen bağımsız denetim şirketinin İstanbul ofisinde Bağımsız Denetçi olarak başlayan Somer Özelgin, 1993 yılında Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir unvanı aldı. Arthur Andersen’daki kariyeri boyunca birçok projede yer alan Somer Özelgin 1999-2000 yılları arasında aynı şirkette Finans Sektöründen Sorumlu Ortak olarak görevini sürdürdü.

 

2000-2017 yılları arasında Yapı Kredi Bankası’nda Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Somer Özelgin, Kasım 2018 tarihinden itibaren MAPFRE Sigorta’da Yönetim Kurulu üyesiydi. Sn. Ozelgin 31 Mart 2020 tarihi itibariyle MAPFRE Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.


Hibya Haber Ajansı