Muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6'şar ay öteliyoruz

Muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6'şar ay öteliyoruz

Vakıf Katılım

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6'şar ay ötelediklerini bildirdi.

Bakan Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs (COVID-19) salgınının neden olduğu ekonomik tahribata karşı devreye aldıkları ''Ekonomik İstikrar Kalkanı'' tedbirleri kapsamında vergi süreçleri bakımından mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için genel tebliğ hazırladıklarını belirtti.

Tebliğ ile mücbir sebep hali kapsamındaki sektörleri ve altında yer alan iş kollarını belirlediklerini aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

''Sektörlerin dışında, ticari, zirai kazanç sahibi veya serbest meslek erbabı olan tüm gelir vergisi mükellefi vatandaşlarımızı da (1.9 milyon kişi) mücbir sebep hali kapsamına aldık. Tebliğle belirlenen sektörler için nisan, mayıs ve haziranda muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6'şar ay öteliyoruz. Bu aylarda verilmesi gereken muhtasar ve KDV beyannameleri de verilmeyecek. Bu beyannameleri 27 Temmuz'a erteliyoruz. Diğer taraftan İçişleri Bakanlığı genelgesi sonrası 65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşlarımızın beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelenmiştir.''


Hibya Haber Ajansı