PERYÖN’den, Sağlık çalışanlarına gönüllü koçluk programına öncülük

PERYÖN’den, Sağlık çalışanlarına gönüllü koçluk programına öncülük

Vakıf Katılım

Türkiye’de şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma yaşamına liderlik etme vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, Yeni Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle zor günler yaşayan sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla yeni bir projenin öncüsü oldu.

Sağlık çalışanlarına iş – yaşam dengesi, stres yönetimi gibi konularda gönüllü koçluk hizmeti sunmayı hedefleyen ve PERYÖN tarafından projelendirilen “Sağlık Çalışanları İçin Gönüllü Koçluk Programı”, PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği çatısı altında bir araya gelen tüm koçluk dernekleri: EMCC Türkiye (Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği), ICF Türkiye (Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği), AC Türkiye (The Association for Coaching) ve Uzman Koçlar Derneği işbirliğinde gerçekleştirilecek.

17 Nisan 2020, İstanbul;

Yeni Koronavirüs’ün (COVID-19) salgın statüsüne ulaşması sağlık sektörünün de yükünü artırdı. Zor koşullarda, uzun çalışma saatleri süresince görev yapan sağlık çalışanları şüphesiz ki şu dönemde en çok iş stresi yaşayan, iş – yaşam dengesi konusunda zorluklarla karşılaşan meslek grubu.

Sağlık çalışanlarının bu yükünü biraz olsun hafifletmek amacıyla PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği çatısı altında Türkiye’de faaliyet gösteren tüm koçluk dernekleri güç birliği yaparak özel bir projeye imza attı.

PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği koordinasyonunda EMCC Türkiye (Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği), ICF Türkiye (Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği), AC Türkiye (The Association for Coaching) ve Uzman Koçlar Derneği işbirliğinde “Sağlık Çalışanları için Gönüllü Koçluk Programı” başlatıldı.

Proje kapsamında; STK’lara üye profesyonel koçlar tarafından sağlık çalışanlarına gönüllü koçluk hizmeti sunulacak. Dernekler bünyesindeki profesyonel koçlardan oluşan gönüllü havuzu ile başvuru yapan sağlık çalışanlarını bir araya getirecek program; onların yaşadığı iş – yaşam dengesi gibi pek çok soruna destek olacak.

PERYÖN olarak koçluk dernekleri ile birlikte bu anlamlı projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını dile getiren PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Berna Öztınaz; “Yaşadığımız şu dönemde zorlu şartlar altında çalışmalarını devam ettiren sağlık çalışanlarımızın yanında olmak PERYÖN için çok anlamlı. Bu nedenle onların yaşadığı stresi biraz daha olsun azaltmak adına bu projeyi geliştirdik. Derneğimizin öncülük ettiği ve ülkemizdeki tüm koçluk derneklerinin de destek sunduğu ‘Sağlık Çalışanları için Gönüllü Koçluk Programı’nı başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Gerek PERYÖN üyeleri gerekse projeye destek veren koçluk derneklerine üye koçluk hizmeti veren pek çok profesyonel proje için gönüllü oldu. Gelen başvuruların eşleştirmelerinin tamamlanmasının ardından çalışmalar başlayacak. Amacımız sağlık çalışanlarımızın yaşam kalitesini artırmak” dedi.

“PERYÖN, iş dünyasına rehberlik etmeye devam edecek”

Türkiye’de çalışma hayatına katkı sunmak, koşulları herkes için daha iyi bir noktaya taşımak hedefiyle faaliyetlerini sürdüren bir dernek olarak bu zor zamanlarda iş dünyasına rehberlik etmek için çalıştıklarını anlatan Öztınaz, “İzole ama bir o kadar da birbirimize yakın olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Yaptığımız çalışmalarla hem üyelerimizin hem de iş dünyasının yanında olmaya devam ediyoruz. Daimi önceliğimiz insana değer. Bu hedefle başlattığımız webinarlarımıza sürecin farklı boyutlarını ele alan konularla devam ediyoruz. ‘Koronavirüs Karşısında İşyerindeki Önlemlerin Hukuki Çerçevesi, Mental Dayanıklılık ve Esneklik, Kısa Çalışma Ödeneği ve Zor Koşulları Beyninle Yönetmek’ ele aldığımız ilk başlıklar. Webinarlarımız geniş kitlelere fayda sağlayacak içeriklere sahip. PERYON bu zor zamanlarda da iş dünyasına rehberlik etmeye devam edecek” dedi.

100 saatlik koçluk eğitimi alan ve 100 saat üzeri koçluk tecrübesine sahip uzmanların kabul edildiği Sağlık Çalışanları İçin Gönüllü Koçluk Programı’nda görev almak isteyen profesyonel koçlar https://forms.gle/CYP8AFCcHKifxf3d9 adresinden başvuruda bulunabiliyor.


Hibya Haber Ajansı