Gizem Hatipoğlu kitap okuyarak Düşyeri Okuma Seferberliğine destek oldu

Gizem Hatipoğlu kitap okuyarak Düşyeri Okuma Seferberliğine destek oldu

Vakıf Katılım

Ünlü sunucu Gizem Hatipoğlu, Düşyeri Kitap tarafından başlatılan okuma seferberliğine destek olmak için Düşyeri Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç ile birlikte Instagram canlı yayınında kitap okudu.


Her akşam 3 bini aşkın çocuk tarafından izlenen canlı yayındaki kitap okumalarına Survivor Türkiye’de de yarışmış olan ünlü sunucu Gizem Hatipoğlu, 1,5 yaşındaki kızı Lila ile destek verdi. Düşyeri’nin başlatmış olduğu okuma seferberliği kapsamında Düşyeri Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç’in her akşam 21.00’de çocuklarıyla Instagram hesabı üzerinden gerçekleştirdiği kitap okumaları ünlü isimlerle devam edecek. Düşyeri’nin eğitimde adalet konusundaki çabalarının bir parçası olarak hayata geçen Düşyeri Kitap’ın amacı, daha çok çocuğun daha çok kitaba ulaşmasını sağlamak. Çocuklara kitapları ve kitap okumayı sevdirmek üzere bugüne kadar 6.5 milyon kitap çocuklarla buluştu.


Hatipoğlu: “Kitap okumayı, kızımız Lila için alışkanlık haline getirmek istiyoruz”

20 aylık Lila’nın annesi ve Hakan Hatipoğlu’nun eşi Gizem Hatipoğlu, “Anne olduktan sonrası için yeni bir hayat denirdi ama inanmazdım. Annelik bambaşka bir deneyim ve bana çok şey öğretiyor. Lila ile çok fazla zaman geçirebiliyorum. Eşim Hakan ile ona çok şey öğretip, biz de çok şey öğreniyoruz. Bu yüzden çok mutlu ve keyifli bir aile olduk. Şu anda ona kitap alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Özellikle Düşyeri Kitap’ın resimleriyle kendisine bir şeyler gösterip öğretmeye çalışıyoruz. Babasıyla birlikte kitap okumayı alışkanlık haline getirmesi için çaba sarf ediyoruz. Düşyeri kitapları çok güzel yazılmış ve her yönüyle çok emek sarf edildiği belli oluyor. Ayrıca ben de okurken tonlamalarla kitaptaki duyguları aktarabilmeyi, gerçekten karşımızdaymış gibi hissettirebilmeyi çok önemsiyorum” dedi.


Hamilelik sürecinde annenin ruh halinin bebeğe bir şekilde yansıdığını bildiğini belirten Hatipoğlu, “Hamileliğimin ilk 5 ayında Hakan’ın olmayacağını bildiğim için Lila karnımdayken yoğun bir şekilde iletişim kurmaya çalıştım. Bunun olumlu veya olumsuz etkisi olacağını biliyordum. Ama doğumdan bugüne kadar Hakan mükemmel bir baba. Lila ile her şeyi keyifle yapıyor, ilgileniyor ve dışarıya çıkartıyor. Lila ne zaman neye ihtiyaç duysa hem ona hem bana destek olan örnek bir baba” dedi.


Hatipoğlu ailesine okuma seferberliğine destekleri için teşekkür eden Ayşe Şule Bilgiç, “Gözlemlediğim kadarıyla Hakan gayet keyifli ve oyuncu bir baba. Çocukla oyun oynama cesaretine sahip olmak ve onunla oyun oynamak hep önerdiğimiz bir şey. Çoğu ebeveynin oyun oynamaktan kaçma nedeni, buna cesaret edememeleri. Oyun oynamayı bilmiyorlar ne yazık ki. Hâlbuki çocukla oyun oynamak, gelişimine müthiş katkı sağlıyor ve etkiliyor” dedi.


Bilgiç: “2.5 yaşına kadar çocukları 3T’den uzak tutmalıyız”

Canlı yayınlarda yarışmaya katılanlara Düşyeri Video Kitap hediye ettiklerini belirten Bilgiç, “Ancak 2.5 yaşın öncesindeki çocuklarımızı görüntülü herhangi bir şeye maruz bırakmamamız gerekiyor. Anne babalarımızdan, çocuklarımızı bu yaşa kadar hiçbir ekran ile karşı karşıya bırakmamalarını rica ediyoruz. Video kitaplarımızın Dinle versiyonu ile sesli tiyatro gibi dinlemelerini sağlamalarını öneriyoruz. Çocuklarımızı televizyon, tablet ve telefondan oluşan 3T’den uzak tutmalarını istiyoruz. Bunun yerine sadece radyo tiyatrosu gibi işitsel içerikleri dinlemeleri en doğrusu olacak.”


Ayşe Şule Bilgiç ve çocuklarının Instagram canlı yayınındaki kitap okumalarına, 21 Haziran Pazar günü saat 21.00’da, Babalar Günü nedeniyle Hakan Hatipoğlu eşlik edecek.


Hibya Haber Ajansı