COVID-19 Aşısı Ar&Ge çalışmalarında Dassault Systèmes’in BIOVIA uygulamalarını kullanıyor

COVID-19 Aşısı Ar&Ge çalışmalarında Dassault Systèmes’in BIOVIA uygulamalarını kullanıyor

Vakıf Katılım

Yaşam bilimleri ekosisteminin COVID-19 salgınını durdurmak için yoğun çabalar sarf ettiği şu günlerde, İsrail'in Migal Galilee Araştırma Enstitüsü'ndeki bilim insanları, SARS-CoV-2 aşısı için araştırma geliştirme faaliyetlerinde Dassault Systèmes’in BIOVIA uygulamalarından yararlanıyor.

Migal geçmişte, kuş gribi için aşı geliştirmeye dönük dört yıllık multidisipliner projelerde çeşitli bilgi işlem araçlarının yanı sıra BIOVIA uygulamalarını da kullanmıştı.

 

COVID-19 salgını ortaya çıkınca, bu akademik araştırma ve geliştirme merkezi – ki aslen bitki bilimi, tarım, çevre bilimi, bilgisayar bilimi, beslenme ve biyoteknolojiye odaklanıyor – söz konusu uygulama ve bilgi işlem araçlarından yararlanarak, mevcut araştırmalarını COVID-19 mutasyonlarını incelemek için kullanmaya başladı. Enstitü bu sayede, insanlardaki yeni koronavirüse yönelik aşı çalışmasında, 90 gün içinde canlılar üzerinde preklinik test aşamasına gelmeyi hedefliyor.

 

Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformu ve dijital uygulamaları, COVID-19 özelinde sağlık ekosistemine, araştırma ve klinik gelişimden üretim ve hasta bakımına kadar bir dizi alanda destek sunuyor.

 

Migal Galilee Araştırma Enstitüsü, COVID-19 Ar-Ge'sinde BIOVIA'yı kullanarak laboratuvar ve deney yönetimi süreçlerini, sonuç almayı hızlandıran dijital bir yaklaşımla şekillendiriyor. Enstitüdeki bilim insanları son dört yılda toplanan araştırma verilerini hızlı bir şekilde işleyip analiz ederek, viral protein davranışlarını ve tahmini nötralizasyon epitoplarının gelişimini modelleyebiliyor. Bu da, geçmiş araştırmaların farklı bölümlerindeki test sonuçlarını rasyonelleştirmelerini ve ileriye dönük olarak hangi araştırma stratejilerini izleyeceklerine karar vermelerini sağlıyor.

 

BIOVIA Pipeline Pilot, uygulanabilir bilimsel öngörüler oluşturmayı hızlandıran veri bilimi iş akışlarının seri şekilde geliştirilmesi ve uygulanmasını destekleyerek, araştırma inovasyon döngüsünü güçlendirir. BIOVIA Discovery Studio ise optimizasyon sağlamak amacıyla, protein kimyasının nüanslarını keşfetmek ve hedef kimlikte küçük ve büyük molekül terapötikler keşfetmek ve geliştirmek için, bir dizi kapsamlı modelleme ve simülasyon yöntemi sunar.


Hibya Haber Ajansı