Deva Holding'in ilk çeyrek rakamları

Deva Holding'in ilk çeyrek rakamları

Vakıf Katılım

Deva Holding A.Ş, ilk çeyrek rakamları açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, serbest piyasa ve ihale toplam IQVIA verilerine göre, 2020 yılının ilk üç ayında, Türkiye ilaç pazarında 13,37 milyar TL değerinde 725,93 milyon kutu ilaç satışının  gerçekleştiği bildirildi.

Pazarın bir önceki yılın aynı dönemine göre kutu olarak yüzde 7,44, TL olarak ise yüzde 31,56 oranında büyüme kaydettiğinin belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

''DEVA Holding 2020 yılının ilk üç ayında, kutu bazında 42,53 milyonluk IQVIA satışı (Serbest Piyasa + İhale) ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,93 oranında, TL bazında ise 382,49 milyon TL IQVIA satışı ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28,27 oranında büyüme sağlamıştır. DEVA Holding, 2020 yılının ilk üç ayında kutu bazında yüzde 5,9 pazar payıyla ikinci sıradaki, TL olarak ise yüzde 2,9 pazar payı ile 8. sıradaki yerini korumuştur. 2020 yılının ilk üç ayında Türkiye ilaç pazarının kutu bazında ilk 100 ürünü içerisine DEVA'dan sırasıyla Devit D3, Amoklavin, Dekort, Dikloron, Cezol, Desefin, Tilcotil ve Pandev, TL bazında ise Amoklavin girmiştir. İlgili dönemde şirket cirosunun yüzde 50'sini toplam 16 ürün oluşturmuştur. Bu ürünler sırasıyla Amoklavin, Rivelime, Devit D3, Depores, Dikloron, Cefaks, Candexil Plus, Depores X, Dodex, Madopar, Dilatrend, Desefin, Cezol, Azitro, Respiro, Imatis, Biteral ve Degra'dır.
Söz konusu dönemde toplam ilaç satışlarımızın kutu ve TL bazında en büyük bölümünü 'Enfeksiyona Karşı Kullanılan Sistemik İlaçlar' grubu oluşturmaktadır.
 


Hibya Haber Ajansı