Davutoğlu’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a:

Davutoğlu’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: "En büyük günah yalandır"

Vakıf Katılım

Birinci tur seçimleri sonrası ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile yaptığı görüşmeyi aktaran Davutoğlu, Oğan’ın Meclis’te çoğunluğu Cumhur İttifakı’nın aldığını bunun yanı sıra sandık güvenliğine dair endişelerinin olduğunu ifade ederek, “Vatandaşlarımız şöyle düşünebilir; ‘Cumhur İttifakı, Meclis’te hakimken Millet İttifakı yürütmeye hâkim olursa kaos çıkar ve ülke yönetilemez.’ Tam tersi; belli krizler her sistemde çıkabilir. Esas korkulması gereken farklı görüşler değil. Beş yıllık pratik ortada. Beş yıllık pratik gösterdi ki; yürütme bir kişinin elindeyken aynı kişi yasamayı da kontrol ediyorsa keyfi yönetim ortaya çıkıyor. Bunu tecrübe ettik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan için yaptığı ‘eleman’ benzetmesine de değinen Davutoğlu, “Herkesi elemanlaştırdı. Yani köleleştirdi. Yani şahsiyeti olup karşı çıkan insanların gücünü kırdı” diye konuştu.

Davutoğlu, “Demez ya, Sayın Kılıçdaroğlu Millet İttifakı’nın bileşenleri için böyle bir ifade kullansa kıyamet kopardı” ifadelerini kullanırken, “Benim sayın Erdoğan ile kişisel bir problemim yok. Beni de elemanlamaştıramadığı için, Türkiye Cumhuriyeti başbakanlık makamı elemanlaşamaz dediğim için kavga ettik” şeklinde konuştu.

Yozlaşmadan en çok muhafazakâr kesim etkilendi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün cuma namazı sonrası Çamlıca Camii’nde adeta miting niteliğinde bir konuşma yapmasını da eleştiren Davutoğlu, “Bütün bu yozlaşmadan en çok etkilenen kesim muhafazakâr kesim oldu. Olmaya da devam edecek” dedi.

En büyük günah yalandır

 “Ben bu tür bir İslam anlayışından beriyim” diyen Davutoğlu, “Bizim peygamberimizin ahlakında da yok bu. Geleneğimizde de yok. Hiçbir Osmanlı sultanı camide böyle bir şey yapmamıştır. Sadece çıkarken halkı selamlar. Bu normaldir. Şimdi bu olacak şey mi? İfadelerine yer verdi.

Davutoğlu, Erdoğan’ın PKK’lıların Millet İttifakı’nın reklam videolarının içine montajlandığı görüntülerle ilgili olarak “Montaj olsa da olmasa da…” ifadelerine ilişkin ise “En büyük günah yalandır” yanıtını verdi.

 

Hibya Haber Ajansı