Paribu, İKSV alt Kat’a sponsor oldu

Paribu, İKSV alt Kat’a sponsor oldu

Vakıf Katılım

Paribu çocuklara, gençlere ve kültür sanata erişimi kısıtlı gruplara doğrudan ulaşan ve etkinlikler düzenleyen İKSV Alt Kat’a destek verecek

 

Türkiye’nin en yüksek hacimli dijital varlık işlem platformu Paribu, çocukların ve gençlerin eğitimine yatırım yapmayı sürdürerek İKSV Alt Kat’a sponsor oldu.

 

2019 yılında açılan İKSV Alt Kat; bir yılda 2800’den fazla çocuk, genç, ebeveyn, kültür-sanat profesyoneli ve sanatçının katıldığı programlar düzenledi. Yürüttüğü projeler kapsamında 270’ten fazla etkinlik ve atölye düzenleyen İKSV Alt Kat, Nisan ayından bu yana çocuklara, gençlere ve kültür sanata erişimi kısıtlı gruplara Paribu sponsorluğunda sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınlarla ulaşıyor. İKSV Alt Kat Instagram hesabında gerçekleştirilen canlı yayınlar Mayıs ve Haziran aylarında da devam edecek.

 

Ayrıca tedbir döneminin sona erip İKSV Alt Kat’ın açılmasıyla Paribu’nun desteğiyle gerçekleştirilen atölye programları ve dijital içerikler de 2021 yılı Mart ayının sonuna dek sürecek.

 

Paribu ve İKSV Alt Kat iş birliğiyle çocukların kültür ve sanat alanında yeni kişiler, fikirler, rollerle karşılaşmaları ve farklı beceriler geliştirmeleri sağlanacak. Hayal etmelerine, tasarlamalarına ve yaratıcılıklarını kullanmalarına olanak sağlayan etkinlikler düzenlenerek çocukların başarılı, kararlı, duyarlı, kendine güvenen ve girişken bireyler olabilmeleri için çalışmalar yürütülecek.

 

Sponsorluk ile daha çok çocuğun kültür sanatla buluşturması hedeflenirken yapılan araştırmalar erken yaşlarda kültür sanat etkinliklerine katılmanın çocukların yaratıcılık, soyut ve kavramsal düşünme, kendini ifade etme becerilerinde olumlu etkiler yarattığını ortaya koyuyor.

 

İKSV Alt Kat iş birliğiyle çocukların gelişimi için önemli adımlar adımlar atacaklarını söyleyen Paribu CEO’su Yasin Oral, “Paribu olarak çocukların ve gençlerin kültür sanatla buluşmasını, teknolojik gelişimlerden yararlanabilmesini önemsiyoruz. Bunu sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Tüm dünyayı kendi oyun alanı olarak görecek gençlerin yetişmesi için yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

 

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ise vakıf olarak yeni başlayan bu iş birliğiyle ilgili büyük heyecan duyduklarını dile getirerek, “Kültüre erişim ve katılım imkânlarını artırmak ve çeşitlendirmek amacıyla kurduğumuz İKSV Alt Kat, ilk bir yılında büyük bir ilgiyle karşılandı. Önümüzdeki yıl, İstanbul Festival ve Bienallerinin İKSV Alt Kat ekibiyle birlikte tasarladığı, çocuklara ve gençlere yönelik atölye programlarını Paribu’nun desteğiyle devam ettirebileceğimiz için büyük mutluluk duyuyoruz. Paribu’ya, özellikle kültür ve sanata desteğin çok büyük önem kazandığı bugünlerde yanımızda olduğu için gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

 

İKSV Alt Kat dijital faaliyetlerini hızlandırıyor

Paribu sponsorluğundaki faaliyetlerine başlayan İKSV Alt Kat, son dönemde çocukların daha fazla evde kalması sebebiyle, faaliyetlerini dijital platformlarda sürdürüyor.

 

İKSV Alt Kat, Instagram hesabı üzerinden çocuklar ve aileler için Paribu’nun sponsorluğunda canlı yayın etkinlikleri düzenliyor. 23 Nisan haftasında gerçekleşen masal etkinliğiyle ve uçurtma atölyesiyle başlayan etkinlikler, 1 Mayıs’ta tedbir döneminde sanatın olumlu etkilerinin anlatıldığı yayınla devam etti. Yayınların, farklı alanlardan katılımcılarla yaz dönemine kadar her hafta devam etmesi planlanıyor. Yayınlara https://www.instagram.com/iksvaltkat/ adresinden ulaşılabiliyor.

Paribu hakkında gelişmeleri daha yakından takip etmek için www.paribu.com/blog/ adresini kullanabilirsiniz.

Kaynak:
Hibya Haber Ajansı