Salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları önemini koruyor

Salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları önemini koruyor

Vakıf Katılım

Piyasa Gündemi

TCMB, yılın üçüncü Enflasyon Raporu toplantısında %7,4 seviyesindeki sene sonu TÜFE tahminini %8,9 oranına yükseltti. Fed, piyasadaki genel beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Fed Başkanı Powell, ABD ekonomisi desteklemek adına tüm araçların kullanılacağı taahhüdünü yineledi. Bugün yurt içi piyasalar Kurban Bayramı Arifesi nedeniyle erken kapanış yapacak olup, yarın da Kurban Bayramı nedeniyle işlem görmeyecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – İşsizlik Oranı Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – 2020/2Ç GSYH Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki endişelere bağlı olarak dalgalı bir seyrin izlendiği hisse piyasalarında, salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları belirleyici olmaya devam edecektir. BIST-100 Endeksi günü %1,49’luk düşüşle 1.135,55 puandan tamamladı. Fed Başkanı Powell’ın güvercin tondaki mesajları ve ekonomiyi desteklemeye yönelik taahhütleri ABD borsalarını destekledi. ABD borsaları günü %1’leri bulan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,97 – 6,98 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,96’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

Önceki gün yükseliş trendinin altında bir kapanış gerçekleşen ve teknik görünümün zayıflama gösterdiği BIST-100 Endeksi’nde, dün gün içerisinde yaşanan yukarı yönlü hareketler tepki mahiyetinde kaldı ve endekste satıcılı fiyatlama etkisini sürdürdü. 50 günlük üssel ortalama (1.130) kısa vadeli ilk destek konumunda olup, ortalama altında 1.121 ve 1.110 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Fed sonrasında hisse piyasalarında yaşanan toparlanmaya bağlı olarak endekste yaşanabilecek alımlarda ise 1.160 ve yükseliş trendinin geçtiği 1.177 seviyeleri ilk önemli direnç noktalarıdır. Trend üzerinde kapanışlar görülmeden yaşanacak yükselişlere karşı temkinli yaklaşılması yararlı olacaktır. Kurban Arifesi nedeniyle bugün endekste erken kapanış gerçekleşecek. 

 

Kaynak
Hibya Haber Ajansı