Türkiye, teröristlere geçit vermeyecektir

Türkiye, teröristlere geçit vermeyecektir

Vakıf Katılım

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin teröristlere geçit vermeyeceğini bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vurgulamış olduğu üzere Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde ve Irak'ın kuzeyinde, koronavirüs sürecinden istifade etmeye çalışan teröristlere geçit vermeyeceğini ifade etti.

İdlib'de bir insani kriz daha yaşanmasına izin vermemekteki kararlılığı da gözler önüne serdiklerini dile getiren Altun, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin, bölgede istikrar ve barış sağlanması konusundaki kararlılığı apaçık ortadadır. Bu amaç doğrultusunda önemli bir askeri, ekonomik ve insani kaynağı seferber ettik. Bu çabalarımızı sekteye uğratabileceğini düşünen teröristler büyük bir yanılgı içerisindedir. Suriye'deki anlaşmalarımıza taraf olan bütün ülkeler, İdlib'in terör ve rejim saldırılarından uzak tutulmasını sağlamakla yükümlüdür. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki devletimiz, diğer tarafların yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda anlaşmamızın şartlarının gereğini yerine getirmeye hazırdır. Türkiye'nin Libya'daki meşru hükümete verdiği destek sayesinde, istikrarı bozan gayrimeşru Hafter güçleri Libya'da güç kaybediyor. Hafter'i destekleyen bütün güçler tutumlarını bir kez daha gözden geçirmeli, Libya'da barış ve istikrar sağlanması için meşru hükümeti desteklemelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye, bölgemizdeki istikrarı bozan unsurların varlığına rağmen sözlerine ve taahhütlerine bağlı kalmaya devam edecektir. Suriye ile Irak'ta teröristlerin peşine düşerken, aynı anda Libya'daki kardeşlerimizi destekleyecek kadar güçlü bir ülkeyiz.'' 
 

Hibya Haber Ajansı