Yılın en genç sergisi On Bir (11) kapılarını açtı

Yılın en genç sergisi On Bir (11) kapılarını açtı

Vakıf Katılım

QNB Finansbank’ın genç sanatçıları desteklemek ve onlara yeni ifade alanları yaratmak amacıyla destek verdiği Masterpiece Hall by QNB First On Bir (11) Sergi Serisi, Samsung Electronics Türkiye’nin de teknoloji sponsorluğu ile 16 Ocak 2020 Perşembe günü sanatseverlerle buluştu.

QNB Finansbank ve Masterpiece, çağdaş sanatın geniş kesimlere yayılmasını sağlamak, genç yetenekleri keşfetmek ve onları sanatseverlerle, ülkemizin önde gelen koleksiyoner ve akademisyenleriyle bir araya getirmek amacıyla Masterpiece Hall by QNB First On Bir (11) Sergi Serisi’ni sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sarp Evliyagil, Agâh Uğur, Prof. Dr. Aylin Seçkin, Özge Günaydın, Levent Erden, Sitare Sezgin, Arzu Kunt, Evrim Timur, Merve Dinçkol, Gamze Akgüney, Gülin Bozkurt, Berna Narmanlı Arpacı gibi iş, akademi ve sanat dünyasından değerli isimlerin katıldığı serginin açılışı, 16 Ocak 2020, Perşembe akşamı Masterpiece Sanat Merkezleri’nin Maslak’ta dev bir alanda faaliyet gösteren ana merkezi Masterpiece Hall’da gerçekleştirildi.

Genç sanatçılar; Candeğer Aydın, Fatih Eseler, Gabriel Vorbon, Gamze Zorlu, Gizem Candan, Lal Batman, Lara Birgit Kamhi, Mehmet Ali Yıldız, Muzaffer Tuncer, Oğulcan Sürmeli ve Taylan Türkmen’in aralarında bulunduğu, 11 sanatçının, yeni medya, resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon gibi farklı disiplinlerden eserleri sergide görücüye çıktı.

Kreatif direktörlüğünü ve küratörlüğünü Ayça Okay’ın üstlendiği On Bir (11) Sergisi’nin sanat kurulunda ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal İskender, koleksiyoner ve iş insanı Agâh Uğur gibi önemli isimler yer alıyor.

Açılışta Agâh Uğur, Sarp Evliyagil ve sanatçı Hande Şekerciler’ in katılımıyla gerçekleşen Art Talk’a, genç sanatçılar ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Masterpiece Hall by QNB First On Bir (11) Sergi Serisi’nin ilki 20 Şubat 2020 tarihine kadar Masterpiece Hall Maslak’ta ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.


Hibya Haber Ajansı