FinTech İstanbul yeni işbirliği ortakları Visa ve Birleşik Ödeme ile daha güçlü

FinTech İstanbul yeni işbirliği ortakları Visa ve Birleşik Ödeme ile daha güçlü

Vakıf Katılım

2016 yılında kurulan FinTech İstanbul Platformu, dört başarılı yılı geride bırakırken yeni işbirliği ortakları Visa ve Birleşik Ödeme tarafından sağlanan destek ile çok daha güçlü bir şekilde faaliyetlerine devam edecek.

Finansal teknolojiler dünyanın açık ara en çok ilgi çeken ve yatırım alan girişimcilik ve faaliyet alanlarından birisini oluşturuyor. Kısaca FinTech olarak adlandırılan bu alanda Türkiye’deki bankacılık ve finans sektörünün sağlam temelleri ve güçlü alt yapısı ile küresel bir oyuncu olması ise ülkemize gurur veriyor.

Ülkemizdeki FinTech ekosisteminde bulunan oyuncuları bir araya getirmek ve ekosistemin sağlıklı büyümesi için gereken yapı taşlarını bir arada toplamayı amaçlayarak, 2016 yılında kurulan FinTech İstanbul Platformu, kısa sürede Türkiye’de ekosistemin buluşma noktası haline gelmeyi başardı. FinTech ve Blockchain eğitimleri, konu uzmanı uluslararası konuşmacıları davet ederek gerçekleştirdiği etkinlikler, uluslararası FinTech Hubları ile yaptığı iş birliği anlaşmaları ve sunduğu kaliteli ve orijinal içerikler ile ekosistemin tüm paydaşlarına fayda sağlamayı başaran FinTech İstanbul, yeni dönemde danışmanlık ve teknoloji alanında faaliyet gösteren küresel firmaların desteği ile faaliyetlerini sürdürecek.

Yeni İşbirlikleri ile Daha Güçlü

Operasyonlarını ve etki alanını daha da genişletmek üzere yeni işbirliği ortakları ile el sıkışan FinTech İstanbul Platformu artık çok daha güçlü.

Visa ve Birleşik Ödeme’yi işbirliği ortakları arasına katan FinTech İstanbul Platformu bundan böyle içerik, etkinlik, yayın ve eğitim ana başlıklarında sunduğu faaliyetlerinde yeni partnerlerinin de güçlerini ve deneyimini ekosistem ile buluşturacak.

Gerçekleşen yeni anlaşmalar çerçevesinde FinTech İstanbul Platformu’nun yeni işbirliği ortaklarından Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, “Dijital ödeme ekosisteminde inovasyonu desteklemek ve hızlandırmak Visa olarak odak noktalarımızdan biri. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Visa İnovasyon Programı’mızın ikinci senesinde, Türkiye’de fintech ekosistemine fayda sağlayan Fintech Istanbul platformu ile bir iş birliğine imza attık ve programımıza katılan fintechleri Fintech Istanbul bünyesinde bulunan Fintech 101 Eğitimi’ne dahil ettik. Eğitimlere katılan fintech’lerimizden aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu etti. Ekosistemizi güçlendirmek üzere tüm oyuncuların el ele vermesi önemli ve iş birliğimiz buna güzel bir örnek,” dedi.

Fintech İstanbul’un bir diğer yeni destekçisi olan Birleşik Ödeme CEO’su İlker Sözdinler, “FinTech İstanbul, fintech alanında en güncel içerikleri, en doğru kitle ile buluşturma konusunda oldukça güçlü bir platform. Globalde giderek büyüyen fintech pazarının Türkiye’de istediğimiz seviyelere gelmesinde FinTech İstanbul gibi başarılı platformların oluşturacağı topluluklar büyük rol oynuyor. Ekosisteme kazandırılan bu topluluğa destek vermek ve bir parçası olmak bizim için oldukça değerli, ülkemiz adına faydalı sonuçlar alınacağını düşünüyorum” dedi.

Faaliyetler Hız Kesmeden Devam Edecek

FinTech İstanbul Platformu 2020 yılında da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede FinTech İstanbul Platformu Kurucu Ortaklarından Prof. Dr. Selim Yazıcı, “Her yıl olduğu gibi, bu yıl da sektörün önemli kuruluşları ile güzel bir işbirliği gerçekleştirdik. Her birinin bilgi birikimi, tecrübesi ve network olanakları birbirinden farklı. Visa gibi önemli bir ödeme teknoloji kuruluşu ile geliştirdiğimiz işbirliği ile bu alanda faaliyet gösteren inovatif FinTech girişimlerine faydalı olmayı ve Visa ile FinTech girişimlerini buluşturmayı hedefliyoruz. Birleşik Ödeme Sistemleri ise başarılı iş modeli ve özellikle ülkemizde büyüyen FinTech girişimlerine rol model olması açısından önemli. Dolayısıyla bu alanda faaliyet gösteren girişimlerin örnek alabileceği bir yapı olması açısından değer taşımakta. Bütün bu işbirlikleri ile amacımız, ülkemizdeki FinTech Ekosisteminin güçlenmesi yolunda devlet, kurumlar, FinTech girişimleri ve yatırımcılar arasında köprü oluşturmak ve sinerji yaratmaktır” ifadelerini kullandı.

FinTech İstanbul Platformunun Kurucu Ortaklarından İhsan Elgin“Fintech İstanbul için bu sene bölgesel büyümenin ve faaliyet alanını genişletmenin senesi olacak. Bu amaç doğrultusunda finans dünyasının çok değerli markası Visa’yı ve sektörün hızla büyüyen yeni oyuncularını temsilen Birleşik Ödeme ile işbirliği yaparak ekosistemin tümüne destek olma gücümüzü arttırdık.” dedi.

FinTech İstanbul Platformu’nun sunduğu içerik, etkinlik, yayın ve eğitim çalışmaları fintechistanbul.org web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilir, ekosisteme dair düzenli özetlere ulaşmak için ücretsiz e-posta bültenine abone olabilirsiniz.

Hibya Haber Ajansı