Güne iyi haberlerle başlıyoruz.

Güne iyi haberlerle başlıyoruz.

Vakıf Katılım

Gilead Sciences remdesivir ilacı üzerinde yapılan klinik testlerin pozitif sonuç verdiğini açıkladı. FOMC toplantısından düşük faizlerin ve genişleyici para politikasının uzun süre devam edeceği mesajı çıktı. ABD borsaları ekonomide normalleşme beklentisini enerji ve banka hisseleri önderliğinde sert bir yükselişle kutluyor. Emin liman yatırım araçları dolar ve altın sınırlı oranda da olsa değer kaybediyor.
Türkiye varlıkları küresel risk iştahındaki toparlanmaya paralel değer kazanmaya devam ediyor. MSCI Türkiye %1,5 yükselişle Gelişmekte Olan Avrupa piyasalarını (%3,4) izliyor. Doların küresel olarak değer kaybetmesine paralel Türk lirası dolara karşı 7.0 seviyesinden uzaklaşmaya başladı. Reel, zar, peso gibi gelişmekte olan ülke paraları kadar güçlü bir performansımız yok. Kur şokunu üzerinden atıp iiyileşmemiz zaman alacak.
ABD vadelileri ve Asya borsalarının seyri Borsa İstanbul’da %0,5-%1,0 bandında bir yükselişe işaret ediyor. Avrupa borsalarında yükseliş devam ederse Borsa İstanbul 102.500 seviyesindeki direncini kırmayı deneyebilir. Düşüş trendini yukarı yönlü kırması için 103,500 engelinin aşılması gerekiyor. Beklentilerin altında kar açıklayan Garanti ve Ereğli’nin ve serbest nakit akışı zayıflayan Tofas’ın endekse göre zayıf seyir göstermesini bekliyoruz. Güçlü sonuçlar açıklayan Anadolu Sigorta ve Anadolu Hayat endeksi yenecektir.
Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı