57 Suriyeli daha Esenyurt'tan ülkelerine döndü

57 Suriyeli daha Esenyurt'tan ülkelerine döndü

Vakıf Katılım

Esenyurt Belediyesi, ‘Gönüllü Geri Dönüş’ projesi kapsamında ülkelerine dönmek isteyen Suriyeliler için çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında dördüncü kafile olarak 3 ayrı bölgeye 57 Suriyeli daha yolcu edildi. Hatay ve Kilis’teki sınır kapılarına gönderilen Suriyeliler için uğurlama törenine katılan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, “Her vatandaşın kendi doğduğu topraklarda yaşaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Doğru olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz”

Şu ana kadar 3 bin 500’e yakın Suriyelinin ülkesine gönderildiğini belirten Bal, “Yaklaşık üç yıldır Esenyurt’taki Suriyeli misafirlerimizin gönüllü geri dönüşünü gerçekleştiriyoruz. Pandemi döneminde bir süre ara vermek durumunda kaldık. Tekrar geri göndermeye başladık. Şu ana kadar 3 bin 500’e yakın Suriyeli misafirimizi gönderdik. Biz de doğru olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Burada geçimimizi sağlamaya imkân yok”

İmkânı olmadığı için okuyamadığını vurgulayan Ömer Reşit ise şunları söyledi: “On yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Burada geçimimizi sağlamak için imkânımız yok. Burada çalıştık, yorulduk, yaşayamadık.  Şimdi de ülkemize dönüyoruz. İmkânım olmadığı için okuyamadım. Çalışmaya mecbur kaldım. Ülkeme döndüğüm için çok mutluyum.”


Hibya Haber Ajansı