ABD - Çin gerginliği tırmanıyor

ABD - Çin gerginliği tırmanıyor

Vakıf Katılım

Piyasalardaki bahar havası ABD - Çin gerginliğinin tırmanması üzerine dağıldı. Çin’in ABD’nin uyarılarına rağmen Hong Kong ile ilgili güvenlik yasasını geçirmesi üzerine Başkan Trump Çin’e yönelik yeni yaptırımları bugün bir basın toplantısıyla açıklayacağını bildirdi.

ABD, Avrupa vadelileri ve Asya borsalarında sınırlı satışla güne başlıyoruz. Altın, yen, ABD tahvilleri gibi emin liman yatırım araçları değer kazanıyor. Buna karşın, Şanghay borsası ve yuan sakin bir seyir izliyor.

Dünya borsalarındaki satışlara paralel Borsa İstanbul’da hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. Gelişmekte olan piyasalara yönelik para girişinin yeniden başladığı ve yerleşik yatırımcı ilgisinin güçlü olduğu bir ortamda Borsa İstanbul’daki geri çekilmenin sınırlı olmasını bekliyoruz. Ancak Başkan Trump’ın basın toplantısında vereceği mesaja bağlı olarak durum değişebilir.

Beklentilerden güçlü net kar açıklayan Kardemir ve zayıf kar açıklayan Koza Altın hisselerinde önemli bir piyasa tepkisi beklemiyoruz. Her iki şirketinde faaliyet karları beklentimize uygun geldi.

Haberler & Makro Ekonomi

1 Haziran’dan itibaren kademeli normalleşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Haziran’dan itibaren belirlenecek kurallar çerçevesinde restoran ve kafelerin açılacağını, şehirler arası seyahat kısıtlamasının kaldırılacağını açıkladı. Plajlar, milli parklar, bahçeler, müzeler, ören yerleri, yüzme havuzları, yol güzergahındaki dinlenme tesisleri belirlenen kurallar dahilinde faaliyete geçebilecek.? 65 yaş üstü ve 18 yaş altı hariç sokağa çıkma yasağı da sona eriyor. Eğlence yerleri için yasaklar devam ediyor.

Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı