Ünlülerden normale dönüş yerine radikal değişim çağrısı

Ünlülerden normale dönüş yerine radikal değişim çağrısı

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 6 Nisan (HİBYA) – Aralarında Madonna, Robert de Niro ve Nobel Ödülü sahiplerinin de bulunduğu 200 dolayında sanatçü ve bilim insanı corona salgını ertesinde ''normala dönüş'' yerine dünyada radikal bir değişim çağrısında bulundu.

Hollywood yıldızları Cate Blanchett, Jane Fonda, Marion Cotillard ve Monica Bellucci de Fransız Le Monde gazetesinde yayınlanan açık mektuba isimlerini ekleyerek, dizginsiz tüketimin sona ermesi ve gezegeni kurtarmak için ekonomilerin "radikal dönüşümü'' çağrılarına katıldılar.

Salgının bir trajedi olduğunu, ancak insanlığın "neyin gerekli olduğunu irdelemek" için bir şans olduğu belirtilen mektupta 'normale dönmenin düşünülemez olduğuna inanıyoruz." denildi.

Sorunların sistematik olduğu, düzenlemelerin yetersiz olduğu savunulan mektupta imzacılar, ''Devam eden ekolojik felaket bir meta krizdir. Bir salgının aksine ... küresel bir ekolojik çöküşün ölçülemez sonuçları olacaktır. Tüketim arayışı ve üretkenlik takıntısı, yaşamın kendisinin değerini, bitkilerin, hayvanların ve çok sayıda insanın değerini reddetmemize yol açtı.'' dediler.


Hibya Haber Ajansı