IATA: Hava Trafigi Cöktü

IATA: Hava Trafigi Cöktü

Vakıf Katılım

Stockholm, 5 Mart (HİBYA) – Yeni corona virüsü salgınının artmaya devam etmesi durumunda havayolu taşımacılığı şirketlerinin kaybının 113 milyar Dolar'ı bulabileceği açıklandı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) , küresel havacılık sektörünün korona patlaması nedeniyle ne kadar para kaybedebileceğine dair tahminleri güncelledi. IATA'ya göre, gelirler 113 milyar Dolar'dan fazla düşebilir.

Salgının mevcut seviyelerle sınırlı olduğu bir senaryoda, kayıpların 63 milyar dolar olacağını öngeren IATA ancak, salgının yayıldığı bir senaryoda, mevcut tahminlere göre, gelir düşüşünün 113 milyar dolara yükselebileceğini belirtt. Bu, küresel gelirlerin yüzde 19'una karşılık geliyor ve IATA, bu durumda virüs salgını nedeniyle oluşacak krizin havacılık sektöründe finansal kriz sırasında yaşanan kriz kadar şiddetli olacağını belirtiyor.

IATA'nın 20 Şubat tarihli önceki tahmininde, korona virüsünün havacılık endüstrisine küresel olarak 32 milyar Dolar'a mal olacağı tahmininde bulunmuştu.

IATA Genel Müdürü Alexandre de Juniac.küresel çapta, havayolu hisselerinin salgının başlamasından bu yana yüzde 25 düştüğünü ve pazarın IATA'nın Şubat ayı öngörülerinden çok daha olumsuz etkileri olduğunu belirterek “Covid-19'un patlak vermesi, küresel havacılık endüstrisindeki toparlanma gücünü değil, tüm küresel ekonomiyi de test eden bir krizdir. Havayolları iki haneli rezervasyon düşüşleri ile arşı karşıya ve trafik birçok güzergahta çöktü " diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı