Her 3 müşteriden1’i, BİREVİM’de

Her 3 müşteriden1’i, BİREVİM’de

Vakıf Katılım

Mahir Orak: “Sadece 4 yıl içinde, sektördeki her 3 müşteriden 1’inin ev ve araba sahibi olmasına vesile olduk ve sektörde çok uzun süredir faaliyet gösteren rakiplerimizin aylık teslimat adetlerine ulaştık. Pandemi sürecine rağmen 6 ay içinde 1 milyon adet yeni başvuru aldık. Geliştirdiğimiz ‘Birlikte Tasarruf Finansı’ yöntemi ve Nisan ayının ortalarında lansmanını yaptığımız ‘Tasarrufa İlk Adım Paketi’nin başarıları; ‘2023 sonuna kadar 3 milyon ailenin Birlikte Tasarruf Finansı ile tanışmasına vesile olma’ hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor.”

4 yıl gibi kısa bir sürede sektörüne ivme kazandırma başarısı gösteren “BİREVİM”, bu yılın ilk 6 ayında teslimatlarını, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 3 kat artırarak; ayda ortalama 2 bin tasarruf sahibinin hayallerini gerçekleştirmesine vesile oldu. Başka bir ifadeyle BİREVİM, sadece 4 yıl içinde, sektördeki her 3 müşteriden 1’sinin ev ve araba sahibi olmasına vesile oldu. Ayrıca marka, sektörde çok uzun süredir faaliyet gösteren rakiplerinin aylık teslimat adetlerine ulaştı.

BİREVİM, sektörün bir diğer önemli verisi olan yeni sözleşme sayısında ise, son 2 ayda, pandemi sürecine rağmen 8 bin yeni sözleşmeyi aştı ve 6 ay içinde 1 milyon adet yeni başvuru aldı.

BİREVİM, Sektörün 30 Yılda Ürettiği Sözleşme Adedinin Yüzde 10’unu 6 Ayda Gerçekleştirdi

Marka ayrıca, ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 artışla, sektörün 30 yılda ulaştığı sözleşme adedinin yüzde 10’una denk gelen üretimi gerçekleştirdi. Ayrıca geçen sene Haziran’dan başlayan 1 yıllık süre içinde ise, sözleşme sayısında yüzde 100 oranında bir artış gerçekleşti.

Mahir Orak: “Şu ana kadarki verilerimiz, 2023’te 3 milyon aile hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor.”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BİREVİM Genel Müdürü Mahir Orak, geliştirdikleri “Birlikte Tasarruf Finansı” yöntemi ve Nisan ayının ortalarında lansmanını yaptıkları “Tasarrufa İlk Adım Paketi”nin başarılarının, “tasarrufu yurt sathına yayma” hedeflerinin gerçekleşmeye başladığının somut göstergeleri olduğunu vurgulayarak; “Sektörümüzün 2 temel başarı verisi var: Teslimat adetleri ve yeni sözleşme ya da bir anlamda yeni müşteri girişleri. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e kadar, 3 milyon ailenin daha ev sahibi olmasına vesile olmak gibi net bir hedefimiz vardı ve 6 ay içinde 1 milyon adet yeni başvuru aldık. Ve BİREVİM olarak, Nisan ayından bu yana Tasarrufa İlk Adım paketi ile üretimimizi aylık ortalama yüzde 100 arttırdık. Türkiye’de 24 milyon aile var ve bu ailelerin yarısına yakını ‘kiracı’ konumunda. Dar ve orta gelir grubunun zenginleşmek tanımı, kendi evinin sahibi olmaktır genellikle. İşte Mart ayında gerçekleştirdiğimiz Sosyal Finans Zirvesi’nde ilan ettiğimiz Tasarruf Seferberliği, bu gerçeklerle ilgili bir farkındalık yaratmak ve gereğinin yapılmasına somut bir şekilde vesile olmak gibi amaçlara sahip. Şu ana kadarki veriler, 2023’te 3 milyon aile hedefimize ulaşacağımızı gösteriyor.” dedi.

Sektörün teslimat sayıları BİREVİM sonrasında en az 5 kat arttı.

Sektöre kazandırdıkları Erken Teslimat ve ödemelerin daha erken bitirilebilmesi avantajlarının da altını çizen Orak; “Sektörün hacmini büyüten, sektörün kurumsallaşarak büyümesine liderlik eden bir marka haline geldik. Özellikle teslimat sayıları, sektöre girmemizden sonra en az 5 kat; sözleşme sayıları ise 8 kat arttı.” dedi.

İlk 10 büyük şehirdeki dikkat çekici büyüme

Ülkemizin ilk 10 büyük şehrindeki yükselişlerinin de dikkat çekici olduğunu vurgulayan Orak; sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüz için önemli bir büyüme kriteri olan imzalanan sözleşme adedi bazında, geçen senenin aynı dönemine göre, İstanbulAnkara ve İzmir’de, yüzde 67; Mersin’de yüzde 108Antalya’da yüzde 100Konya’da yüzde 75Adana’da yüzde 68Gaziantep’te yüzde 70 artış kaydettik. Yeni odaklandığımız Uşak, Kütahya, Kırklareli, Bingöl, Niğde, Tokat ve Isparta gibi illerdeki yüzde 400’lerden, yüzde 1000'leri aşan büyümemiz ise bir başka dikkat çekici noktadır.”

Sektörün %100 Müşteri Memnuniyeti ödüllü tek markası: 4 yılda 21 ödül

BİREVİM’in ilk 6 ay içinde aldığı ödüller de, başarısını tescilleyen bir başka nokta oldu. Marka bu sene, Stevie Awards’ın ilk kez düzenlediği “MENA Stevie Awards”ta da, 3’ü Altın, 1’i Gümüş olmak üzere 4 ödüle birden layık görüldü. Ayrıca marka ilk 6 ayda, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, kusursuz müşteri deneyimi yaşatan markaların belirlendiği “Şikayetvar.Com”un, “A.C.E Awards” ödüllerinden 2 ayrı ödülle döndü.

Ödüllerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Orak; “Böylece 4 yıl gibi kısa bir zaman içinde, tanesi üst üste A.C.E. Awards, 14 tanesi Stevie Awards olmak üzere toplam 21 ödüle ulaştık. Bu ödüller, sektöre ve ülkeye kazandırdığımız özgün ve sürdürülebilir “Birlikte Tasarruf Finans” yönteminin küresel çapta tescili anlamına geliyor. Ayrıca, Şikayetvar.Com’un, Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülleri’nde, kendi sektöründe müşteri memnuniyeti ödülü almaya hak kazanan tek firma olmamız bir başka önemli ayrıntı. Bu durum, özellikle böyle bir dönemde, yaptığımız işte en fazla tercih edilen kurum olduğumuzun da tescilidir. ” dedi.


Hibya Haber Ajansı