Avrupa Gazeteleri Birinci Sayfa Haberler

Avrupa Gazeteleri Birinci Sayfa Haberler

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 4 Haziran (HİBYA) – İngiliz The Guardian gazetesi bugünkü birinci sayfasına ''Binlerce İlkokul Hükümetin Tekrar Açılma Çağrısını Hiçe Sayıyor'' manşetini taşımış. Gazete alt manşetinde de ABD'deki protestolarla dayanışma için Londra'da yapılan gösterileri resimli olarak görmüş.

The Times gazetesi İngiltere'nin 3 milyon Hong Kong vatandaşına siyasi iltica hakkı tanımaya hazır olduğu açıklamasına Çin'in tepkisini ''Pekin Britanya'ya Hong Kong Konusunda Uçurumun Kenarından Geri çekilmesini Söyledi'' başlığıyla sür manşetinden vermiş.

The Finacial Times gazetesi de birinci sayfasında, İngiltere'deki ABD'dedeki protesto gösterileriyle dayanışma mitingleri haberinin yanısıra, anlaşmasız bir Brexit olasılığının Covid-19 için ilaç sıkıntısı endişelerini arttırdığını haberini vermiş.

Fransız Le Monde gazetesi bugünkü birinci sayfasında yine ABD'deki polis şiddetine ve ırkçılığa karşı gösterileri öne çıkararak ''Kaynayan Öfke''maşlığını kullanmış.

Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi de birinci sayfasında ABD Savunma Bakanı Esper'in açıklamasını ''Esper, Protestolara Askeri Müdehaleye Karşı'' başlığıyla vermiş.

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesi İsveç'in corona virüsü stratejisinin mimarı Tegnell'in ''Testler Daha Önce Başlamalıydı'' sözlerini birinci sayfasında öne çıkarmış.


Hibya Haber Ajansı