Virüs İçin Aşı Beklentileri

Virüs İçin Aşı Beklentileri

Vakıf Katılım

ABD

“ADP Tarım Dışı İstihdam Değişimi”

Cuma günü açıklanacak istihdam rakamları öncesi öne çıkması beklenen verilerden biri de hafta ortasında açıklanacak ADP tarım dışı istihdam değişimi olacak. Veri Haziran ayından bu yana 200 bin barajı üzerine artışı işaret edemedi. Aralık ayına ilişkin veri 202 bin olarak açıklanmıştı.

PİYASANIN ROTASI

Virüs İçin Aşı Beklentileri…

Corona virüsüne ilişkin aşı aşamasında pozitif gelişmeler olduğuna ilişkin haber akışı risk algısının toparlanmasını ve endekslerin yukarı önlü hareketini desteklemiştir. Haber ekiş ile ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,60 üzerinde kalıcılık ile gün içi %1,6387 yüksek seviyesine ulaşmıştır. Güncel olarak %1,6336 seviyesinde dengelenmektedir. Risk algısına bağlı altın fiyatı 1547 seviyesine kadar geri çekilmiştir. Endekslerde ortalama olarak %1 seviyesine yakın pozitif tepkiler vermiştir. Fakat daha sonra Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamada virüse karşı tedavi etkisi hakkında bilinen bir şey yok vurgusu risk algısının tekrar negatif olarak etkilemiştir.

Virüs, biyolojik belirsizlik tanımında olduğundan dolayı piyasa katılımcılarının neyi pozitif neyi negatif satın alacakları konusunda soru işaretleri devam etmektedir.

Kaynak: GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı