Gazze’deki 6500 aileye Türk Kızılay’dan Ramazan yardımı

Gazze’deki 6500 aileye Türk Kızılay’dan Ramazan yardımı

Vakıf Katılım

Gazze’de yürütmekte olduğu insani yardım çalışmalarına devam eden Türk Kızılay, Ramazan yardımlarıyla da kaynamayan kazan kalmaması için ülkenin güneyinden kuzeyine kadar her bölgesine ulaşarak gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Halkın büyük bir çoğunluğunun işsiz olduğu Gazze’de de görülen Covid19 vakaları herhangi bir ölüme yol açmazken işsizliği daha da arttırdı. Gazze’nin yaşadığı insanlık dramını dindirmek için halkımızın yardım eliyle uzun soluklu projeler gerçekleştiren Türk Kızılay da bölge halkının acil ihtiyaçlarını karşılayarak hayata tutunabilmelerini sağlıyor. Ramazan yardımları kapsamında 6500 gıda kolisi hazırlayan Türk Kızılay, gıda malzemelerini de bölgenin ekonomisine destek vermek amacıyla yerelden tedarik etti. Beyt Hanun, Beyt Lahya, orta bölge, Han Yunus ve Refah’ta olmak üzere Gazze şeridinin kuzeyinden güneyine her bölgesine ulaşmak için çalışan Türk Kızılay, yetimler de dâhil olmak üzere dağıttığı gıda kolileriyle 39 bin insana aş oluyor.

Başkan Kınık, “Gazze’de 39 bin insana merhamet elimizi uzatıyoruz”

Koronavirüs salgını sonrasında Ramazan yardımlarının büyük bir bölümünün yurt içine ayrıldığını belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “10 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı planladığımız Ramazan yardımlarıyla yurt dışında ise 500 bin kardeşimize ulaşacağız. Yurt dışında yardım ulaştırdığımız 16 ülkenin arasında yer alan Filistin’in abluka altındaki Gazze şehrinde ise gıda yardımlarımız sürüyor. Gazze’de dağıttığımız 6500 gıda kolisiyle 39 bin insana milletimizin merhamet elini uzatıyoruz. Hayırseverlerimizin yardımları Filistin Kızılayı’nın kapasitesini arttırmak için yaptığımız Afet ve Lojistik Merkezi’nden ve ekiplerimizin kapı kapı dolaşmasıyla dağıtılıyor.” dedi.

Kınık, “Yıl içinde düzenli olarak yardım ettiğimiz ve kapasitesini arttırdığımız El Emel Yetimhanesi’ndeki yavrularımıza da Ramazan yardımlarımız ulaştı. Hayırseverlerimizin desteğiyle bayram öncesinde vereceğimiz bayramlıklarla da yetim yavrularımızın yüzlerini güldüreceğiz.” ifadesinde bulundu.

Türk Kızılay, Gazze’de İsrail’in uyguladığı ambargo sonrasında başlayan süreçten bu yana yerleşik delegasyonu aracılığıyla sağlık, gıda, hijyen, tarım, inşaat ve geçim kaynaklarının canlandırılması gibi bir çok alanda ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Türk Kızılay ekipleri, ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmak adına gerçekleştirdiği yardım çalışmalarına aralıksız devam edecek.

Gazze’deki yardım çalışmaları görüntülerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://wetransfer.com/downloads/0a04ec4fa2553521f4168732e444666220200505093820/24e89e

Ramazan Yardımlarına Nasıl Destek Olabilirsiniz

Bağışçılar, bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışta bulunabiliyor.

Tüm operatörlerden de 1877’ye FİTRE ve FİDYE yazarak 27 TL’lik, RAMAZAN yazıp 2868’e mesaj atarak da 10 TL’lik bağış yapılabiliyor.

Kaynak:KIZILAY
Hibya Haber Ajansı