Virüs var ama piyasalar devam ediyor, edecek

Virüs var ama piyasalar devam ediyor, edecek

Vakıf Katılım

 

 

PİYASANIN ROTASI

Virüs Var Ama Piyasalar devam Ediyor, Edecek…

Corona virüsünde güncel durum vaka sayısı 946986 – tedaviye pozitif cevap veren 195729 – ölü sayısı 47502 kişiye ulaşmıştır.

 

Piyasa katılımcıları fiyatlama tarafında düşünce yaklaşımları insani olmak dışında finansal olarak yer almaktadır. Virüs yayılacak ve herkesi etkileyecek sağlıklı olanlar atlatacak ve yaşamaya devam edecekler. Avrupa tarafında İspanya ve İtalya özelinde her gün gelen 700 – 800 ölü sayısı bir noktada ölecek yaşlı nüfus olmayacağından virüs etkisi zirve yapacağı beklentisini erken satın almaktadır. Bunu yazmak acı olsa bile fiyatın doğası bunu gerektirmektedir. Yatırımcıların kafasında yer alan virüse rağmen piyasa nende iyimser veya düşmüyor sorusunun cevabında bu yaklaşım önemli olmaktadır.

Özetle fiyatın etik ve ahlaki boyutu fiyatlamayı oluşturanların bakış açılarına göre çok farklılaşmaktadır.

Dünya ani duruş yapmış olsa bile ekonomik aktivite zayıf olarak devam etmektedir. Çin büyümesi için %3 beklentileri öne çıkarken eski gücünde olmasa bile büyüme potansiyeli sürmektedir. Bunun çarpan etkisine ilişkin beklenti iyimserliği desteklemektedir.

Fiyatlama dinamiklerinde S&P500 endeksi 2400 üzerinde kalıcı olurken, kısa dönemli 2400 – 2500 bölgesi güncelliğini koruyabilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %0,5955 seviyesine geri çekilirken, %0,50 üzerinde hareketine devam etmektedir. (%0,50 altı negatif!) Altın $1600 seviyesi altında $1595 seviyesinde denge arayışını sürdürürken, Dolar temasında güçlenme bir adım önde bulunmaktadır. ABD endekslerinde sert düşüş sonrasında Asya endeksleri aşağı hareketler öne çıkmaktadır. USDTRY paritesi 6,70 altında 6,6684 seviyesinde hareketine devam etmektedir.

Kaynak:GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı