Çevre için bir araya gelen Eker çalışanları, 3500m2 ormanlık alanda 1 kamyon çöp topladı

Çevre için bir araya gelen Eker çalışanları, 3500m2 ormanlık alanda 1 kamyon çöp topladı

Vakıf Katılım


Süt ve süt ürünleri sektörünün lider markası Eker, çevre kirliliği hakkında farkındalık oluşturmak, çevre bilincinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Bursa Nilüfer Belediyesi ile iş birliği yaparak bir çöp toplama etkinliği düzenledi.

 

Türkiye’yi 43 yıldır lezzet ve tazelik ile buluşturan Eker, ürün zenginliği ve ileri teknolojilerinin yanı sıra doğaya ve çevreye verdiği önemle de biliniyor. Günlük sütünde Türkiye’de ilk olan ve doğada tamamen eriyip yok olan çevreci bir ambalaj kullanan Eker, ürünlerinde gösterdiği çevreci duyarlılığı yaptığı etkinliklerle de ortaya koyuyor.

 

Eker, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan çevre kirliliği hakkında farkındalık oluşturmak, çevre bilincinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bir çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi. 17 Temmuz 2020 tarihinde Eker Süt Ürünleri İnsan Kaynakları Departmanı tarafından; Bursa Orhaneli Yolu mevkiinde yer alan ormanlık alanda gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğine, Bursa Nilüfer Belediyesi de eğitim ve ekipman desteği sağladı.

 

“İyilik için varız, iyi ki varız”

“İyilik için varız, iyi ki varız” sloganıyla düzenlenen etkinlik, Nilüfer Belediyesi Çevre Mühendisi Gül Aydın’ın gerçekleştirdiği bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Eker çalışanlarından oluşan 20 gönüllü, maske ve eldivenlerini giyerek, özel çöp toplama aparatlarının yardımıyla 3500m2 alanı temizledi.

 

Toplanan atıklar arasında, bilinçsiz piknikçilerin arkalarında bıraktığı plastik, poşet, cam, organik atıkların yanı sıra, Covid-19 dönemi nedeniyle yoğun olarak kullanılan ıslak mendil ve maskeler de yer aldı. Yoğun kirliliğe maruz kalan alandan, geri dönüşebilen ve geri dönüşemeyen olarak ayrılarak 1 kamyon dolusu çöp toplandı. Ormanlarımızın geleceği için büyük tehlike anlamına gelen atıklar titizlikle temizlenerek, doğanın güzelliği yeniden ortaya çıkarıldı.

 

Süt ve süt ürünleri sektöründe hayata geçirdiği ilkler ve doğa dostu yeniliklerle adından söz ettiren Eker, çevre duyarlılığına dikkat çeken bölgesel etkinliklerinin yanı sıra doğaya sahip çıkan büyük çaplı projeleri de gerçekleştirmeye devam edecek.


Hibya Haber Ajansı