Fısher-Price eğlencesi 90 yaşında

Fısher-Price eğlencesi 90 yaşında

Vakıf Katılım

Mattel’in eğitici ve eğlenceli bebek oyuncakları üreticisi Fisher-Price , bu sene 90. yılını kutluyor. 1930 yılında hayal gücünü harekete geçiren yeni, şaşırtıcı ve eğlenceli oyuncaklar üretme fikrinden yola çıkan Fisher-Price , yaratıcılık ve inovasyonlarıyla 90 yılı geride bırakıyor.

Çocukların oyunla gelişimini her zaman destekleyen Fisher-Price, tecrübesi ve birikimiyle ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Birbirinden farklı birçok ürünü ile köklü bir geçmişe sahip olan marka, çocukların vazgeçilmezi olurken nostalji arayanları da kendine çekiyor.

90 yıllık yolculuğu boyunca birçok ilke imza atan Fisher-Price, günümüzde hala oyuncak tasarımının bir parçası olan ‘oyun laboratuvar’larının kurulmasında öncü oluyor. 60 sene önce ilk oyuncak test laboratuvarını hayata geçiren marka, çocukları oyun oynarken daha fazla izleme imkanı yakalıyor ve çocuklara ilham olabilecek birçok şeyi yakından gözlemleme şansı elde ediyor. Fisher-Price bugün, 90 yıllık deneyimiyle 15.000 metrekareden fazla araştırma tesisine sahip ve raflardaki her oyuncağı satışa sunulmadan önce ebeveynler ve çocukların gözüyle test etmeye devam ediyor.

İkonikleşen oyuncaklarıyla eğlenmenin yaşının olmadığını savunan Fisher-Price , hem çocukların hem de ailelerin beğenisini ve güvenini kazanıyor.

1960 yılında ilk defa Fisher-Price tarafından üretilen ve günümüzde bir klasik haline gelen ‘Renkli Halkalar’ oyuncağının yanı sıra, çocuklara özel gerçekçi ilk müzik aleti olan ‘Fisher-Price Gramafon’, okul öncesi çocuklara kodlamayı öğreten ve birçok oyuncak ödülü kazanan ‘Code – A- Pillar’ gibi yenilikleriyle günümüze kadar gelen oyuncaklar; ve Türkçe konuşan eğitici oyuncaklardan oluşan Eğlen & Öğren serisi taklit oyuncakları ile çocukların eğlenirken öğrenmesine yardımcı oluyor. Ailelerin severek kullandığı bebeklere özelilk zıplama oyuncağı ‘Jumperoo-Hoppala’ ise Fisher-Price ’in en çok tercih edilen ürünleri arasında yerini alıyor.

Çocuklar kadar ailelerin de yanında olan marka, “Çocuk Olma Zamanı” kampanyasıyla da ebeveynleri eğlenmeye ve içindeki çocuğu çıkarmaya davet ederek oyunun keyfini tekrar keşfetmelerini sağlıyor.

Fisher-Price, 90 yıllık tarihi boyunca toplumsal faydayı iletişimin merkezine alarak yoluna devam ediyor. Marka, zor zamanlarda toplumsal ve çevresel konularda göstermiş olduğu duyarlılıkla, topluma desteğini sonuna kadar sürdürüyor. Küresel COVID-19 salgını sırasında yüz maskesi üreterek desteğini bir kez daha gösteren Fisher-Price, koleksiyon figürlerinden oluşan özel bir seri çıkarıyor. Kampanya kapsamında #ThankYouHeroes adını verdiği koleksiyondan elde edilecek bütün gelirin Covid-19’la mücadele için #FirstRespondersFirst'e bağışlanacağını duyurdu.

Fisher-Price Avrupa Direktörü Ruth Henriquez 90.yıl ile ilgili “1930 yılında dünyanın daha iyi oyuncaklar hak ettiği inancından yola çıkarak 90 yılı geride bıraktık. Bu fikri koruyarak yıllarca dünyanın 1 numaralı bebek ve okul öncesi oyuncak markası olmaya devam ettik. Adım adım markamızı ve başarımızı büyütürken, bugün 150 ülkede bebeklerin ve ailelerin yanındayız. Bu serüven boyunca birçok ilke imza ve attık ve pek çok oyuncuğa öncü olduk. 90 yıldır ebeveynleri ve çocukları birbirine bağlayan yenilikçi ürünlerimizle eğlence ve neşe katmaya devam edeceğiz. Fisher-Price ile eğlencenin yaşı yok!” dedi.

Hibya Haber Ajansı