Şehirde motosikletle güvenli ve hızlı ulaşım için öneriler

Şehirde motosikletle güvenli ve hızlı ulaşım için öneriler

Vakıf Katılım

Covid-19 pandemi döneminde alınan önlemlerin aşama aşama kaldırılmasıyla 'yeni normal' olarak adlandırılan yeni bir döneme girdik. Önlemlerimizi alarak iş hayatına ve eski alışkanlıklarımıza dönmeye başladık. Toplu taşımaya ağırlık vermeden işimize ulaşmaya çalıştığımız bu dönemde motosiklet ulaşımda en güvenilir araç. Üstelik trafikte geçen zamanı kendinize ayırabilir, atıl geçen bu vakti spora, kendinizle baş başa bir kahve ve kitap molasına, uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınız ile buluşmaya, alışverişe ayırabilirsiniz. Size zamanı geri verecek, hayatınızı kolaylaştıracak, üstüne bir de keyif ve özgürlük hissini tattıracak tek çözüm motosiklet. Üstelik toplu taşımada enfekte olma riskini yok eden en sağlıklı ulaşım aracı...

Yamaha şehir yaşamında en çok tercih edilen hızlı, pratik ve ekonomik scooter modelleri ile hem zamandan hem yaşamdan kazandırıyor. İster yeni sürücü olsun ister tecrübeli, herkesin bir scooterı olmalı!

 

XMAX 125 ile yeni başlayanlara maxi scooter seçkinliği...

XMAX ailesinin en küçüğü XMAX 125, motosikletle yeni tanışanlar için alternatif scooter modellerinden biri.  Tek silindirli, sıvı soğutmalı, 125 cc, 4 zamanlı, EU4 uyumlu motoru XMAX 125'e, otoban veya çevre yolunda güçlü seyir hızının yanı sıra trafik ışıklarından çıkışta seri hızlanma imkânı tanıyor.  Standart olarak gelen ABS özelliğine sahip ön ve arka tek disk frenler güvenli bir frenleme imkânı sunarken kötü ve ıslak yol şartlarına karşı TCS (Çekiş Kontrol Sistemi) ekstra güvenlik sağlıyor. Yakıt enjeksiyonlu motorun son derece sessiz çalışma biçimi ve düşük yakıt tüketimi XMAX 125'i şehir ulaşım için uygun araç haline getiriyor. 2 adet tam boy kask ve kişisel eşyalar için geniş sele altı saklama bölmesi XMAX 125’in konforlu yanlarından biri. Kullanıcıya konfor sunan bir diğer özellik ise kolay anahtarsız çalıştırma…

 

Şehir içinde pratik park, kolay sürüş için NMAX.

NMAX’in kompakt gövdesi, şehrin dar sokaklarında ihtiyacınız olan çevikliği sağlıyor. Üstelik NMAX, EU4 uyumlu 4 zamanlı güçlü Blue Core motoruyla düşük yakıt tüketerek güçlü hızlanma imkanı veriyor. Dinamik görünümü ve ABS gibi yüksek kalite standartlarına uygun özellikleri sayesinde bu sportif şehir scooter'ı, şehir içi ulaşım kategorisine üstün tasarım kazandırıyor. NMAX 125cc ve 155cc motor hacmi seçenekleriyle kullanıcı tercihlerine göre iki farklı seçenek sunuyor. Üstün manevra kabiliyeti ve çevikliği ile şehirde kolay sürüşü, park etmeyi ve kolay dönüşü sağlıyor. 

 

Daha fazla denge isteyenler için Tricity 155.

Toplu taşıma ve otomobil dışında çok az sürüş deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan yeni sürücüleri hedefleyen üç tekerlekli Tricity 155, şehir içinde işe gidip gelen sürücülerin günlük hayatında olumlu bir değişiklik yapmak için tasarlandı. Hafif, kıvrak ve ekonomik Tricity 155, şehir içinde ulaşımı daha kolay, keyifli ve ekonomik hale getirecek ve çalışan herkesin yaşam tarzını değiştirmeye aday modellerden... Tricity, Yamaha’nın geliştirdiği Yatabilen Çoklu Tekerlek (LMW) teknolojisi sayesinde, şehir içinde Arnavut kaldırımları gibi bozuk yol koşullarında, ıslak zemin gibi zorlu şartlarda daha iyi denge ve özgüven hissini bir araya getiriyor. Yeni 155cc, 4-zamanlı motor daha yüksek hızlanma ve daha yüksek hız sunuyor. Yamaha'nın gelişmiş Değişken Valf Hareketi (VVA) sistemi de yüksek yakıt tasarrufu ile birlikte toplam motor gücünü artırıyor.

 

Daha küçük hacim, daha fazla kıvraklık için D’elight 125.

 

Yamaha’nın şehir içi kullanım için satışa sunduğu bir diğer model D’elight 125, sınıfında en büyük sele altı saklama alanına sahip. Tam boy bir kask, bilgisayar çantası veya hafta sonu için yanınıza aldığınız çantayı taşımak için geniş bir alan sunuyor. D’elight kompakt gövdesi ve ultra hafif yapısı ile scooterlar arasında en gözde modellerden.  Mütevazı şehirli D’elight 100 km’de 1,9L yakıt tüketimi ile ev ekonomisine katkısıyla büyük beğeni topluyor.


Hibya Haber Ajansı