P&G Gebze Fabrikası çalışanları komşularını unutmadı

P&G Gebze Fabrikası çalışanları komşularını unutmadı

Vakıf Katılım

Türkiye’de 33 yıldır faaliyet gösteren ve hem ürünleri hem de gerçekleştirdiği projelerle tüketicilerin yaşamlarını iyileştiren P&G, kurumsal olarak ve markalarıyla yaptığı desteklerin yanı sıra çalışanları ile de topluma değer katıyor. Pandeminin Türkiye’de görülmesiyle birlikte oluşturulan karantina yurtlarında 26 şehirde 43 yurtta kalan yaklaşık 17 bin insana ev bakım ve kişisel bakım ürünleriyle ulaşan P&G, geçtiğimiz hafta duyurduğu “Aynı Çatı Altında, Umutla Yarına” projesiyle 40 bin aileye Umut 2020 Hijyen Paketleri’nden bağışlamıştı.

 

 

P&G’nin yapmış olduğu kurumsal bağışlara ek olarak P&G’nin Gebze fabrikasına görev alan çalışanlar, COVID-19 döneminde gönüllü olarak yaptıkları üretimle fabrikanın yer aldığı bölgede yaşayan yaşlılara iletilmesi ve sağlık çalışanlarının kıyafetlerini yıkayan çamaşırhaneye bağışlanması için 66 ton Ariel çamaşır deterjanı ve 126bin litre Fairy üretti. Dayanışmanın önemin her geçen gün arttığı bugünlerde P&G çalışanlarının bu davranışı, bölge halkı tarafından olumlu tepkiler aldı.

 

Dünyanın en büyük temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketlerinden Ariel, Prima, Head&Shoulders, Orkid gibi markaların üreticisi P&G, COVID-19 pandemisinin Mart ayında Türkiye’de de görülmesiyle birlikte hem kurumsal olarak hem de markalarıyla çok ayaklı bir destek planını hayata geçirmişti.

 

Vatandaşların karşılaştığı ve karşılaşabileceği güçlüklere karşı topluma katkı programlarıyla onlara destek olmayı hedefleyen P&G, daha ilk günlerden hızlıca harekete geçerek yurt dışından gelen vatandaşların karantina altına alındığı yurtlarda oluşabilecek hijyen ürünü eksikliğini fark ederek, vatandaşların konakladığı yurtlarda ev konforunu sağlama amacıyla Ariel çamaşır deterjanı, Flash yüzey temizleyici ve Fairy bulaşık deterjanı ulaştırmıştı. İlerleyen dönemde de Head & Shoulders, Oral-B, İpana, Orkid gibi kişisel bakım ürünlerinden vatandaşlara ulaştıran P&G, ürün bağışlarıyla 26 şehirde 43 yurtta kalan yaklaşık 17 bin vatandaş ve sağlık çalışanına ulaşmıştı. P&G, geçtiğimiz günlerde duyurduğu “Aynı Çatı Altında, Umutla Yarına” projesiyle de gelir kaybı yaşayan 40 bin aileye temel hijyen, sağlık ve kişisel bakım ürünlerinden oluşan ‘Umut 2020 Hijyen Paketleri’nden bağışlamıştı. P&G bu sefer de çalışanlarının gerçekleştirdiği örnek davranışla gündeme geldi.

 

P&G Türkiye’nin Gebze fabrikasında görev alan çalışanlar, bölge halkına destek olmak amacıyla gönüllü olarak mesai yaptı ve komşularına iletilmesi amacıyla Kızılay’a ürün bağışı gerçekleştirdi. Toplamda 66 ton Ariel çamaşır deterjanı ve 126bin litre Fairy gönüllü olarak üretilirken bu ürünler; bölgede yaşayan ihtiyaç sahiplerine ve pandemi nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlılara Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığıyla iletildi ve aynı zamanda başka bir bölgede de sağlık çalışanlarının kıyafetlerini yıkayan çamaşırhaneye bağışlandı. İçerisinde bulunduğu topluma katkı sağlama hedefiyle hareket eden P&G’nin çalışanları tarafından gerçekleştirilen bu davranış, fabrikanın bulunduğu Gebze bölgesinde halk tarafından olumlu karşılık aldı.

 

Gebze fabrikası üst düzey önlemlerle üretimini sürdürdü

COVID-19 pandemisinin Türkiye’de de görülmesiyle birlikte öncelikli olarak çalışanlarının sağlık ve ekonomik koşullarını korumaya yönelik adımlar atan P&G, ardından vatandaşların ihtiyaç duyduğu markalarının kesintisiz üretimini sürdürmek ve tüketicilere ulaşmasını sağlamak için belirli önlemler almıştı. Pandemi sürecinde de alınan önlemlerin başarısıyla kesintisiz olarak üretimine devam eden P&G Türkiye, toplumsal katkı alanında pandeminin başlangıcından itibaren toplamda 7.5 milyon TL değerinde nakit ve ürün bağışlarını on binlerce aileye ulaştırmış olacak.


Hibya Haber Ajansı