Yurtdışında bile uzun yıllar konuşulacak bir müzayede

Yurtdışında bile uzun yıllar konuşulacak bir müzayede

Vakıf Katılım

2019’da Forbes’a da konu olan Türkiye’nin dünya antika ve sanat pazarındaki en önemli temsilcisi “ARTHILL MÜZECİLİK / ARTHILL MUSEOLOGY” 18-28 Temmuz 2020 tarihleri arasında yine çok ses getirecek bir müzayedeye imza atıyor. Hüseyin KOCABAŞ tarafından oluşturulan ve beğeniye sunulan koleksiyon “www.arthill.com.tr” adresinden online olarak incelenebilir ve eserlere internet üzerinden pey verilebilir. 28 Temmuz Salı Saat 20.00’da müzayede online olarak canlı açık arttırma usulü ile neticelenecektir.

Müzayedelerinde satışa sunduğu sıra dışı ve paha biçilmez eşsiz eserler ile kırılan rekorlarla ünlenen ARTHILL MÜZECİLİK bu kez de satış rekorları kıracak, çok sayıda ünlü koleksiyoner ve sanatseverin katılacağı Türkiye’nin önemli koleksiyonlarından ve Osmanlı’nın köklü ailelerinden derlenen ele geçmez güzellikteki 173 adet eserden oluşan bir koleksiyonu satışa sunuyor. Bu eserlere daha şimdiden koleksiyoncular, özel müzeler ve yurtdışından birçok meraklı büyük ilgi göstermekte.

 

ARTHILL MÜZECİLİK dünya çapında ses getirecek “Salvador Dali”nin eserlerinden oluşan bir koleksiyonu da bu müzayede de sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Türkiye’de ilk defa bu kapsamda bir koleksiyon satışa sunuluyor. Dali imzalı ve sertifikalı bronz heykeller ile tablolardan oluşan bu koleksiyon dünya sanat çevrelerinde şimdiden konuşulmaya başlandı. Ayrıca “Andy WARHOL”un bir eseri de bu müzayedenin önemli ve merak edilen parçalarından biri. 

 

Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında; İktisat Bankası Eski Koleksiyonu’na ait Bahriyeli İsmail Hakkı’nın bir başyapıtı, Türk Resmi’nin en önemli imzalarından Nazmi Ziya’nın iki eseri ile Hoca Ali Rıza ve Sami Yetik gibi ustaların yapıtlarının yanı sıra Ressam-ı Hazret-i Şehriyari Fausto Zonaro’nun iki İstanbul resmi, Gyula Tornai’nin bir başyapıtı ile Georg Macco, Louis Devedeux, Pauline Japy gibi oryantalistlerin eserleri, Saraya yapılmış Yıldız Porselenleri, tuğralı gümüşler ve daha birçok önemli eser sayılabilir.


Hibya Haber Ajansı