Bu topraklardaki müziğin kökeni ‘Searching For Sound’ belgeselinde keşfediliyor

Bu topraklardaki müziğin kökeni ‘Searching For Sound’ belgeselinde keşfediliyor

Vakıf Katılım

Islandman ve Hey Douglas! projeleri ile tanınan iki başarılı müzisyen Tolga Böyük ve VEYasin, Red Bull Media House’un hazırladığı “Searching for Sound” belgeseli için yola çıktı. İkilinin ilham aldıkları seslerin izini sürdükleri yolculuğu konu alan Searching For Sound belgeseli RedBull.com’da yayında.

 

Türkler Orta Asya’dan çıktıktan sonra yüzlerce yıl süren bir yolculukla dünyanın dört bir yanına dağıldı. Ortak tarihimizin tüm duyguları ise müzikle günümüze kadar taşındı. Islandman ve Hey Douglas! projeleri ile tanınan iki başarılı müzisyen Tolga Böyük ve VEYasin, bu topraklardaki müziğin kökenini araştırdığı Red Bull Media House yapımı ‘Searching for Sound’ adlı belgesel için bir araya geldi.

 

Yaşadıkları toprakların kültürüne ve köklerine sıkı sıkıya bağlı iki müzisyen, ilham aldıkları seslerin peşine düştü ve bir keşif yolculuğuna çıktı. Uzun yıllardır birlikte üreten Tolga Böyük ve VEYasin; onları besleyen, motive eden müziklerin "sırrını" aramak üzere çıktıkları bu yolculuğa "Böyük Serüven" adını verdi. Başlangıç noktası olarak Cahit Berkay’a giden ikili, yolculuğun devamında aşıkların, şamanların ve yerel müzisyenlerin kapılarını çaldı. Red Bull TV'de yayınlanan Searching For Sound belgeselini https://win.gs/3h0ZZsj adresinden izlemek mümkün.

 

ABD’den prestijli ödül

Her yıl sinema sektöründe ses alanında en başarılı yapımları ödüllendiren ABD merkezli MPSE (Motion Picture Sound Editors) Golden Reel Awards’un ‘Tiyatro dışı Belgesel’ (Non-Theatrical Documentary) dalında kazananı iki müzisyenin ilham aldıkları geleneksel müziğin kökenine yaptığı yolculuğu işleyen Red Bull Media House yapımı ‘Searching for Sound’ belgeseli olmuştu.


Hibya Haber Ajansı