Emtia & FX vadeli kontratları (Futures)

Emtia & FX vadeli kontratları (Futures)

Vakıf Katılım

EUR/USD güne 1.1090 bandında başladı, Avrupa Merkez Bankası faiz kararına kadar yatay seyir izleyen parite 1.1080-1.1100 bandında işlemler gördü. Lagarde’nin enflasyon ve büyümeye dair olumlu sayılabilecek açıklamaları ile Euro kısa süreli 1.1110 seviyesine yükseldikten sonra düşüşe geçerek 1.1040 seviyesine kadar çekildi. Seansın kalanında dip seviyeden gelen alımlarla hafif yükseliş gösteren parite günü 1.1060 bandında noktalayarak Aralık ayı başından bu yana en düşük seviyesinde kapanış yaptı.

Son dönemde $1,550-70 bandında işlem gören spot altın Çin’den yayılmaya başlayan virüs salgınının etkisiyle alıcılı işlem gördü. Güne $1,559 seviyesinde başlayan altın gün ortasına kadar hafif satıcılı seyirle $1,552 seviyesine çekildi. ABD açılışı ile güvenli limanlara talep artarken altın fiyatları da yükselişe geçerek $1,568 seviyesini gördü. Kar realizasyonları sonrası $1,563’ten kapanış yapan altın son beş seansta dördüncü kez artış sağladı.

Hafta başından itibaren zayıf seyir izleyen Mart vade WTI petrol yine zayıf performansın hakim olduğu bir seans geçirdi. $56.10 seviyesinde açılış yapan petrol seans boyunca olumsuz seyir izledi, Çin’de yaşanan salgının olumsuz etkisi petrol fiyatlarına yansırken, ABD’de açıklanan petrol stok rakamlarında artış beklentisine karşılık düşüş olması petrol fiyatlarında sınırlı toparlanma sağlayabildi, $54.80 seviyesi ile gün içi en düşük noktayı gören petrol, stok rakamları sonrası $55.60 seviyesine yükseldi. Seansın kalanında inişli çıkışlı seyir sonrası petrol günü 2% kayıpla noktaladı.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı