Realme Güneydoğu Asya pazarında beşinci oldu

Realme Güneydoğu Asya pazarında beşinci oldu

Vakıf Katılım

Realme geçtiğimiz aylarda açıkladığı birinci çeyrek rakamları ile GüneydoğuAsya pazarında 5’inci sıraya yerleşerek, bölgede en hızlı büyüyek akıllı telefon markası oldu.

Counterpoint’in gerçekleştirdiği son araştırmaya göre, realme, yıllık %173’lük bir artışla Güneydoğu Asya bölgesinde yer alan akıllı telefon markaları arasında ilk 5’te yer alarak bölgedeki en hızlı büyüyen akıllı telefon markası olarak adını tarihe yazdı.

2020’nin ilk çeyreğinde COVID-19 salgının etkisiyle akıllı telefon sevkiytları Güneydoğu Asya pazarında %11’lik bir düşüş yaşarken dünya genelinde bu rakam %13’lük düşüşlere ulaştı. Tüm bu düşüşe rağmen Conterpoint’in yaptığı açıklamaya göre, realme, güçlü ürün portföyü, etkili pazarlama ve doğru kanal stratejisi ile pazar oranlarına meydan okuyarak, büyümeyi başaran akıllı telefon markalarından biri oldu. Yapılan araştırmada realme 2020’nin ilk çeyreğinde Güneydoğu Asya pazarının ilk beşte yer alan güçlü oyunculularından biri oldu; Tayland’da yıllık %116,Kamboçya’da ise yıllık %252’lik büyüme ile 4’üncü sırada, Endonezya pazarında yıllık %105’lik, Filipinler’de yılık %1800’lük, Vietnam’da yıllık %92 oranında ve Myammar da ise yıllık %350 oranında bir büyüme yakalayarak 5’nci sırada yerini aldı.

Global pazarda ise realme, dünya çapında 35 milyon kullanıcıyla en hızlı büyüyen akıllı telefon markası olmayı sürdürerek, 2020’nin ilkç çeyreğinde kaydettiği büyüme ile akıllı telefon pazarının ilk 7 markasından biri oldu. 27 ülke ve farklı bölgede yer alan realme, 2018’in Ekim ayında Endonezya ve Vietnam pazarına girerek Güneydoğu Asya pazarındaki ilk çıkışını gerçekleştirdi. Counterpoint’in yaptığı açıklamaya göre; realme, Filipinler, Vietnam, Endonezya ve Myammar’da Pazar girişinin 1 yıl ardından ilk beş başarılı marka arasında yer alamayı başardı. Kamboçya’da ise ilk üç ay içerisinde ilk beş marka arasına girdi.

realme, ‘Dare to Leap’ mottosu ile trendleri belirleyen bir marka olma konusunda kendini adayarak ‘akıllı telefon ve nesnelerin interneti’ ikili stratejiyi bir arada yürüterek genç tüketicinin sevgisini kazandı. TWS kulaklıklar ve akıllı saatler gibi IoT ürünlerini bu yılın Mayıs ayında piyasaya süren marka, kendine 1 milyon adetlik kulaklık satış hedefi koyarak, loT ürünleri satan rakipleri arasında da en hızlı büyüyen marka olma arzusunda.

Kurulduğu günden bu yana 2 yıl içerisinde 27 pazara giren marka, Hindistan, Endonezya, Tayland, Filipinler, Kamboçya, Vietnam, Myanmar, Mısır ve İspanya pazarında ilk 5’te yerini almayı başardı.

Bu yıl realme, teknoloji ve tasarım alanındaki gücünü kullanarak Haziran sonu itibariyle Kuzey Amerika dışında 50’den fazla pazara girerek dünya çapında büyümeye devam edecek. Bu süre boyuncagençler arasında tredn belirleyici teknoloji markası olmaya da devam edecek.

Hibya Haber Ajansı