Korona virüse karşı üreticiler olarak elimizi taşın altına koymalıyız

Korona virüse karşı üreticiler olarak elimizi taşın altına koymalıyız

Vakıf Katılım

Çin’den dünyaya yayılan ve küresel bir salgına dönüşen Corona virüs, tüm ülkeleri alarma geçirdi. Ülkemiz başta olmak üzere binlerce insana COVİD-19 teşhisi konulurken bu virüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı da her geçen gün artış gösteriyor. Böylesine olağanüstü bir dönemde tüm dünya liderleri birlik mesajları verirken ortak düşmana karşı dayanışma çağrısında bulundular.

Bu zorlu dönemde insanların hem fiziksel hem de psikolojik olarak büyük bir sınav verdiğinin altını çizen Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, konuyla ilgili değerlendirmede bulundu.

“Ortak düşmana karşı güçlü olmak zorundayız”

Covid-19 salgınına karşı birlik vurgusu yapan Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak; “Olağanüstü bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde hepimizin birlik içinde olmamız beraberliğimizi güçlendirmemiz esastır. Çünkü daha önce karşılaşmadığımız bir durum yaşıyoruz, tüm dünya olarak ortak bir düşman ile savaşıyor. Bu salgının hepimize şu gerçeği bir kez daha hatırlattığını düşünüyorum. Dillerimiz, dinlerimiz ülkelerimiz farklı da olsa hepimizin kaderi ortaktır. Tabi bu durumda düşmanımız küresel olsa da her ülke kendi mücadelesini veriyor. Bu noktada devletimiz en başından itibaren süreci yakından takip etti ve gerekli tedbirleri süratle hayata geçirdi. Henüz işin başındayken Sağlık Bakanlığımız bünyesinde bir Bilim Kurulu oluşturuldu ve buradan alınan kararlar hemen uygulamaya konuldu. Ekonomik açıdan da esnaftan ihracatçıya kadar her kesime yönelik ciddi destekler açıklandı. Bu noktada devletimizin ve ilgili birimlerinin gösterdiği hassasiyeti, çabayı çok önemli buluyoruz. Önceliğimiz bir an önce bu günleri geride bırakarak sağlıklı yarınlara ulaşabilmek. Bunun için hem çalışanlarımızın hem de müşterilerimizin sağlığını maksimum oranda sağlamak adına tüm önlemlerimizi alıyor, ekonomik açıdan da çabamızı üst düzeyde tutuyoruz. Bu noktada her sektörü etkileyen krizin etkilerini en aza indirmek için kriz planımızı devreye soktuk. Devletimizin de desteğiyle bu günleri en az zararla atlatacağız” dedi.

Bu dönemde en çok çabayı sağlık çalışanlarımız gösteriyor

Covid-19 salgını sebebiyle yaşanan bu zorlu dönemde sağlık çalışanlarımızın gösterdiği çabanın hiçbir zaman unutulmayacağının altını çizen Davut Karaçak; “Hayatlarından feragat eden, çocuklarından günlerce uzak kalan sağlık çalışanlarımızın yaptığı fedakarlıkların bizim için anlamı çok büyük. Sağlık çalışanlarının Covid-19 karşısındaki mücadelesi yıllar geçse de unutulmayacak kadar büyük bir fedakarlıktır. Bizler evlerimizde sağlıklı ve huzurlu olabilelim diye canla başla emek veren tüm sağlık çalışanlarımızı ne kadar alkışlasak ve minnetimizi göstersek azdır. Ayrıca Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın bu zorlu dönemde tüm şeffaflığıyla bilgileri kamuoyu ile paylaşmasını çok değerli buluyoruz” dedi.

Herkes üzerine düşenleri yapmalıdır

Modern zamanların en büyük salgınıyla karşı karşıya olduğumuzun altını çizen Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak; "Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen ve tüm dünyayı alarma geçiren Corona krizi fiziksel mesafeleri arttırsa da  duygusal mesafeleri kısaltacaktır. Aramıza giren mesafeler birlik beraberliğimizi zayıflatmak şöyle dursun aksine daha da sağlamlaştıracaktır. Biz bu sınavdan daha güçlü bir şekilde çıkacak ve daha güzel günlere ulaşacağız. Böyle zamanlarda herkesin üstüne düşeni yapması ve elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz Loda Mobilya olarak, çalışanlarımız ve müşterilerimiz için aldığımız önlemlerin yanı sıra şu sıralar en çok ihtiyaç duyulan cerrahi maske konusunda da çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Bunun için Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne maske yardımında bulunduk. Loda olarak devletimizin ve milletimizin her zaman yanında yer alıyoruz, almaya da devam edeceğiz” dedi.


Hibya Haber Ajansı