Salgın kontrol altındandır

Salgın kontrol altındandır

Vakıf Katılım

Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından konuştu

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Türkiye'nin dünyanın gündeminde olduğunu, başarı öyküsünün dünyanın ekranlarına taşındığını, dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu aktaran Koca'nın konuşmasından satır başları şöyle:

- Bu başarının sebebi 83 milyondur. Eğer tedbirlere uymasaydınız bu başarıyı sağlayamazdık. Başarının sahibi tedbirlere uyduğunuz sürece sizlersiniz.

- Koronavirüs salgını 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bütün dünyanın konusu olan olaydır. 2. Dünya Savaşı'ndan beri en fazla küresel can alan olaydır. Koronavirüs küresel dünyanın küresel salgınıdır.

- Türkiye günlük koronavirüs tablosu, dün çok daha iyi bir tabloydu. Şüphelilere test yapılması, bulaşma hızını düşürmüştür, yeni vaka sayıları azalmıştır.

- Sayıları 6 bin 239'a ulaşan filyasyon ekiplerimiz, ilk vakadan bugüne riskli, yani 1 hastayla teması olmuş 722 bin kişiye ulaştılar.

- Salgın kontrol altındandır.

- Tedbirsiz davranmak, tehdidin ortadan kalktığı yanılgısına düşmektir. 

- Virüs içimizde bulunmaya devam edecektir.

- Salgın hastalıklar fırsat tutkunudur. Tedbirsiz bırakırsak 1 ay önceki halimize geri dönebiliriz, örnek olduğumuz dünyaya ders olabilecek hale gelebiliriz.

- Virüsten korunmamızı sağlayacak kuralları askıya alarak alışveriş kuyruğuna girmek, pazar kalabalığına karışmak risktir. 

- Bu diyette iken çikolata yemeğe yada çarpıntı yapacağını bile bile çay içmeye benzemez. 

- Belirti göstermeyen birisinden bile hastalığı kapabilirsiniz. Dışarıya maskesiz çıkmak, yarı açık şekilde maske kullanmak sorumlulukla bağdaşmaz.


Hibya Haber Ajansı