Çin'den Slovakya'ya COVID-19 tıbbi ekipman taşıyacağı son charter uçuşunu düzenliyor

Çin'den Slovakya'ya COVID-19 tıbbi ekipman taşıyacağı son charter uçuşunu düzenliyor

Vakıf Katılım

PENTA için 1 Nisan ve 31 Mart'ta düzenlenen iki benzer gönderinin ardından, GEFCO Hava ve Deniz ekibi, 4 Mayıs'ta Çin'den üçüncü bir özel tıbbi ekipman uçuşunu gerçekleştirdi. Bratislava'ya inen bu son sevkiyat; 200.000 solunum maskesi, 100.000 COVID-19 testi, 800.000 yüz maskesi, 250.000 eldiven, 20.200 koruyucu gözlük, 20.196 koruyucu giysi ve 8.160 termometre içeriyordu.

 

Uçağın boşaltılmasının ardından GEFCO, PENTA ağında ki Dr. Max ve Svet Zdravia hastanelerine ulaştırılması için komple malzeme ayıklama ve paletleme sağladı.

 

GEFCO Hava ve Deniz Müdürü Ladislav Balogh, “COVID-19 salgını sırasında lojistik akışı tamamen değişti. Daha önce sağlık ve ilaç endüstrileri için ulaşım desteği sağlamış olsak da portföyümüzdeki oranları son haftalarda keskin bir şekilde arttı. Günümüzde yüksek oranda acil durumlu sevkiyat yapıyoruz.

 

 

Bu deneyim ekibimizin hareket kalibiyetini her zamankinden daha da yüksek hale getirdi. Bu gönderiler için 7/24 teslimata hazır profesyoneller çalışanlarımız olsa da sınırlı kapasite nedeniyle her bir hava taşımacılık seferini güvence altına almak büyük bir zorluk yaratıyor” dedi.


Hibya Haber Ajansı