Güney Kore'de corona kısıtlamaları geri geldi

Güney Kore'de corona kısıtlamaları geri geldi

Vakıf Katılım

Dış Haberler, 28 Mayıs (HİBYA) - Güney Kore'deki yetkililer, yaklaşık iki aydan sonra imeydana gelen en büyük enfeksiyon artışını takiben, ülkenin 52 milyonluk nüfusunun yarısına ev sahipliği yapan başkent Seul bölgesinde kilitleme önlemlerinin bazılarını yeniden uygulamaya aldılar.

Kore Sağlık Bakanı Park Neung-hoo, müzeler, parklar ve sanat galerilerinin Cuma gününden itibaren iki hafta boyunca tekrar kapatılacağını açıklarken, şirketlere diğer önlemlerin yanı sıra esnek çalışmayı yeniden başlatmaları yönünde çağrıda bulundu.

Seul vatandaşlarına sosyal toplantılardan kaçınmaları, restoranlar ve barlar da dahil olmak üzere kalabalık yerlere gitmeleri tavsiye edilirken, dini tesislerden karantina önlemlerinde ekstra uyanık olmaları istendi.

Son kısıtlama kararı devam etmekte olan okulların aşamalı olarak yeniden açılması planında bir gecikmeye neden olmayacak.

Önümüzdeki iki hafta içinde, enfeksiyonun metropol bölgesinde yayılmasını önlemek için çok önemli olduüunu belirten sağlık bakanı “Başarısız olursak sosyal mesafeye geri dönmemiz gerekecek.” diye konuştu.

Ülkede salgının kontrol altına alınmasının ardından,ülke genelinde kısıtlamalar 6 Mayıs'ta kaldırılmıştı.


Hibya Haber Ajansı