İstanbul Ticaret Üniversitesi adaylarını bekliyor

İstanbul Ticaret Üniversitesi adaylarını bekliyor

Vakıf Katılım

Sınav sonuçlarını açıklanması üzerine İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde 27 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında Sütlüce ve Küçükyalı kampüslerinde üniversite tanıtım günleri düzenlenecek.

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul’un en güzel semtlerinden Sütlüce ve Küçükyalı’daki tüm sosyal ihtiyaçları karşılayan kampüsleriyle yeni öğretim yılında üniversite adaylarını bekliyor. Üniversite adayları, tercih dönemi boyunca İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni ziyaret ederek kampüsleri gezebilir ve akademisyenlerden üniversite ile ilgili bilgi alabilirler.

 

2001 yılında kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi, altı fakültesi ve 30’a yakın bölümüyle İstanbul’un ilk vakıf üniversiteleri arasında yer alıyor. Başarının ödüllendirildiği üniversitede çok sayıda burs imkanı bulunuyor. Tercih döneminde hem Sütlüce hem de Küçükyalı kampüslerinde tanıtım günleri düzenleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi, uzman idari kadrosu ve akademisyenleri ile birlikte üniversite adaylarını ağırlıyor. 27 Temmuz Pazartesi günü başlayan İstanbul Ticaret Üniversitesi Tanıtım Günleri 14 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek.

 

“TÜM ŞARTLARDA EĞİTİME HAZIR”

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri, İşletme, Hukuk, İletişim, Mühendislik ile Mimarlık ve Tasarım fakülteleri bulunuyor. Yabancı ve yerli hocalardan oluşan uzman eğitim kadrosuna ve uluslararası standartları karşılayan İngilizce hazırlık okulu da bulunan üniversitede lisansüstü eğitim için Dış Ticaret, Finans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleri var. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Sütlüce ve Küçükyalı’da konumlanan yerleşkelerinde bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel eğitimin yanı sıra kültür ve sanat faaliyetleri ile küresel ölçekte araştırma yapabilme imkânları bir arada.

 

İngilizce eğitim yapılan bölüm sayısı sürekli artan üniversitede, tamamı İngilizce gerçekleşen beş bölümün yanı sıra 17 bölümde yüzde 30 İngilizce öğretim veriliyor. Koronavirüs pandemisi sürecinde uzaktan öğretim altyapısını güçlendiren İstanbul Ticaret Üniversitesi, bütün dersleri uzaktan senkron şekilde verebilecek bir sisteme sahip. Pandemi döneminde bütün kültürel etkinliklerini de dijital ortama taşıyan üniversitede Nisan – Temmuz 2020 döneminde yerli ve yabancı akademisyen, yazar, uzman ve işadamlarının katılımıyla genel katılıma açık 150’nin üzerinde online webinar yapıldı.

 

ARKASINDA İTO’NUN KURUMSAL DESTEĞİ VAR

İstanbul Ticaret Üniversitesi uluslararası bir üniversite olma yolunda ilerlerken imzalanan iş birliği anlaşmaları çerçevesinde hayat bulan Erasmus'la, öğrencilerinin ve akademisyenlerin uluslararası tecrübe kazanmalarına imkân sunuyor.

 

Akademik bilgi, birikim ve tecrübenin yanı sıra İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın kurumsal desteğini de alarak büyüyen üniversite, öğrencilerine sadece uluslararası geçerliliği olan bir diploma değil, aynı zamanda şehrin içindeki kampüs hayatıyla, iş dünyasının network imkânlarıyla ve akademik yönlü tecrübenin buluştuğu eğitim ortamlarında standartları yüksek bir gelecek vaat ediyor.

 

İstanbul Ticaret Üniversitesi, 27 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında Kurban Bayramı dışındaki günlerde üniversite adaylarını koronavirüs tedbirlerine karşı tüm tedbirlerin alındığı kampüslerine bekliyor.


Hibya Haber Ajansı