Gümüş liderliğinde kıymetliler yükselişte

Gümüş liderliğinde kıymetliler yükselişte

Vakıf Katılım

Gümüş aşılmaz dirençleri aşarken, tüm kıymetli madenleri de peşinde sürüklemeye devam ediyor. Altın dünkü seansta 1843 dolar/onsa kadar yükselerek 9 yılın en yüksek seviyesinde yeni zirve kaydetmesine karşılık, gümüşe kıyasla düşük performans sergilediği bir gün geride kaldı. Seansı 1841 dolar/onstan tamamlayan sarı maden, önceki güne kıyasla yüzde 1,3 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş ise dünkü seansta son 6 yıldır aşamadığı seviyeleri aşarak, 21,33 dolar/onsa kadar uzandı. Gümüşteki bu yükseliş altını da desteklerken, altın gümüş rasyosu 86 seviyesine kadar geri çekildi ve ocaktan beri en düşük seviye dönmüş oldu. Seans sonunda gümüş 21,29 dolar/onstan seansı tamamlarken yüzde 7 gibi bir kazancı tek seansta elde etmiş oldu.

Platin ise dünkü seansta 888 dolar/onsa kadar uzanarak pandemi öncesi mart ayı seviyelerine geri dönmüş oldu. Seansı 881 dolar/onstan tamamlarken yüzde 3,5’luk kazancı hanesine yazmış oldu.

Paladyum da dünkü seansta 2175 dolar/onsa kadar yükselirken Nisan fiyat seviyelerine geri döndü. Seansı 2142 dolar/onstan tamamlayan paladyum, yüzde 4,2’lik kazançla gümüşün ardından günün en çok kazanan kıymetli madeni oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dün yüksek hacimli bir seans yaşanırken, alıcıların iştahlı olduğu bir gün geride kaldı. İşlemler dünya fiyatlarının üzerinde 0,50 dolar/onsla gerçeleşti.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı