16 saat sonunda anlaşma çıkmayınca Euro değer kaybetti

16 saat sonunda anlaşma çıkmayınca Euro değer kaybetti

Vakıf Katılım

Euro bölgesi maliye bakanlarının 16 saat süren görüşmelerden sonra koronavirüs salgınının ekonomide yaratacağı hasara karşı bir eylem planında anlaşamaması Euro'nun dolar karşısında değer yitirmesine neden olurken, İtalyan Hazine bonolarının faizi de üç haftanın en yükseğine çıktı.

Euro bölgesinin ihraç etmeyi planladığı korona tahviller konusunda İtalya ve Hollanda arasındaki çıkmaz bugünkü toplantıda da çözülmedi. Böylece, Avrupa Birliği maliye bakanları, bloğun Covid-19 hastalığından etkilenen ekonomileri için teşvik paketlerinin nasıl finanse edileceği konusunda bir anlaşmaya varamadılar.  Bakanlar,  Perşembe günü (yarın) yeniden toplanacaklar.

16 saat süren görüşmelerden sonra uzlaşmaya varılamaması, Euro'nun dolar karşısında yüzde 0.3 değer kaybederek 1.09’un altına inmesine neden olurken, dolar endeksi de yüzde 0.22 değer kazanarak yeniden 100 seviyesinin üzerine çıktı.

İtalya'nın 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi de 20 baz puan artarak 19 Mart’tan bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 1.799’a çıktı.


Hibya Haber Ajansı