Trump, Beyaz Saray basın toplantısını bir anda sonlandırdı

Trump, Beyaz Saray basın toplantısını bir anda sonlandırdı

Vakıf Katılım

Dış Haberler – 12 Mayıs – (HİBYA) - Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen basin toplantısında CBS ve CNN muhabirleri ile sözlü atışmaya girdikten sonra toplantıyı bir anda sonlandırıp podyumu terk etti.

ABD Başkanı Trump, Pazartesi sabahı gerçekleşen basın toplantısının soru-cevap kısmında gazeteciler ile sözlü atışmaya girdi. 
CBS News kanalı muhabiri Weijia Jiang, Trump’a neden ABD’de Koronavirüs (KOVİD-19) testlerinin sayısını vurguladığını ve “Eğer her gün Amerikalılar hayatlarını kaybediyor ise neden bu sizin için küresel bir yarış haline geldi ve neden her gün daha fazla vaka görüyoruz?” sorusunu sordu. 
Trump, Jiang’ın sorusuna “Dünyada her yerde can kaybı yaşanıyor. Belki bu soruyu Çin’e sormalısın. Bana sorma, bu soruyu Çin’e sor.” diyerek karşılık verdi.

Çin kökenli olan ve 2 yaşından beri ABD’de yaşayan Jiang, Trump’ın yorumu ardından “Neden özellikle bu soruyu bana soruyorsunuz?” diyerek Trump’ın cevabının ırkçı alt metinler taşıdığını ima etti.

Trump ise “kirli” soru soran herkese Çin’i suçlu tuttuğunu söyleyerek Jiang’a yanıt verdi ve başka bir soru almak için başka muhabirlere parmak gösterdi.  

Trump’ın geçmişte bir çok husumet yaşadığı yayın kuruluşlarından biri olan CNN kanalının muhabiri Kaitlan Collins, Jiang ile Trump arasında yaşanan atışma ardından soru sorma hakkı için 2 kere izin istedi. Trump iki kez Collins’i geri çevirdikten sonra bir anda basın toplantısını sonlandırıp podyumu terk etti.


Hibya Haber Ajansı